Zelená energie. Poznejte přírodní potravinové doplňky, které vám usnadní hubnutí

Zelená energie. Poznejte přírodní potravinové doplňky, které vám usnadní hubnutí

Chcete podpořit snahu o zhubnutí? Představíme vám přípravky, které vám v tom mohou pomoci.

Nedaří-li se vám delší dobu zhubnout nebo toužíte-li zefektivnit hubnutí, vyzkoušejte potravinové doplňky. Jejich působení je různé – podporují hubnutí, zrychlují metabolismus, spalují tuky nebo detoxikují a odkyselují organismus. Kromě toho mohou tělu dodávat potřebné živiny a energii. Vybírejte ale ty, které jsou na přírodní bázi.

MLADÝ JEČMEN - Podporuje detoxikaci

Tato zelená superpotravina je plná vitaminů A, C, E, K, vitaminů skupiny B, draslíku, vápníku, hořčíku, železa, fosforu, mědi, chromu, manganu, křemíku, dále pak enzymů a vlákniny.

Díky vysokému podílu chlorofylu, který má detoxikační účinky, podporuje správnou funkci imunitního systému a působí protizánětlivě. Snižuje kyselé prostředí v organismu a tím odstraňuje únavu a bojuje proti vzniku civilizačních onemocnění. Protože obsahuje železo, je vhodný i pro užívání při chudokrevnosti. Obsažená vláknina pomáhá při hubnutí a působí i proti zácpě.

Ječmen reguluje obsah cukru a cholesterolu v krvi. Mladý ječmen se pěstuje maximálně dva týdny a dováží se k nám ze zámoří. Podávat jej můžeme ve formě nápoje – lžičku prášku rozmícháme ve 200 ml vody (případně ovocné či zeleninové šťávy) a vypijeme ideálně nalačno 20 minut před jídlem. Prášek můžeme přimíchat i do hotových jídel. Není vhodné jej vystavovat působení tepla, protože by se tak životodárné enzymy zničily.

CHLORELA - Zlepšuje imunitu

Tato sladkovodní jednobuněčná řasa obsahuje vitaminy A, C, D, H, vitaminy skupiny B včetně kyseliny listové a vitaminu B12, které se jinak nacházejí pouze v živočišných zdrojích. Proto je vhodnou alternativou pro vegetariány za účelem doplnění těchto důležitých vitaminů. Z minerálních látek v chlorele najdeme vápník, hořčík, zinek, draslík, železo, fosfor, chrom a měď. Bohatá je na rostlinné bílkoviny a vlákninu (na určitou dobu vyvolává i pocit sytosti), antioxidanty, chlorofyl a také růstový faktor CGF, chlorellin, nebo sporopollein.

Chlorofyl a sporopollein mají silný detoxikační účinek, díky kterému organismus pročistíte, a tím podpoříte proces hubnutí. Chlorela díky obsažené vláknině podporuje trávení a pročišťuje krev, zlepšuje imunitu, a snižuje hladinu cholesterolu. CGF pomáhá při hojení a obnově tkání, při chronické únavě a stresu. Chlorela je k dostání v tabletách.

PSYLLIUM - Zahání hlad

Psyllium neboli jitrocel indický obsahuje velké množství rozpustné vlákniny. Ta pomáhá čistit trávicí soustavu a je i vhodným pomocníkem při redukční dietě. Účinná je při léčbě hemoroidů, zabraňuje nadbytečnému ukládání tuků v těle a udržuje hladinu cholesterolu v normě. Působí tak, že v žaludku nabobtná a zvětšením svého objemu vyvolá pocit nasycení.

Důležité je během konzumace dostatečně pít. Jednu až dvě lžičky psylliového prášku se doporučuje konzumovat nalačno. Půl hodiny před snídaní rozmíchejte v hrnku vody, čaje nebo jiného nápoje a vypijte. Poté je vhodné vypít další sklenici vody.

Psyllium můžete přimíchat do jogurtu i do ranní ovesné kaše. Pozor si dejte na množství, které zkonzumujete. Více než 60 g denně může způsobovat snížené vstřebávání železa, hořčíku nebo vápníku. Doporučená denní dávka pro dospělé osoby je 4–5 čajových lžiček (max. 12 g).

KONOPNÝ PROTEIN - Dodává sílu

Konopí seté je výborným zdrojem vysoce kvalitního proteinu. Konopná semínka se mechanicky upraví a zbylý prášek se pyšní malým množstvím tuku (12 %) a vysokým podílem bílkovin (50 %).

Nemusíte se bát, že byste konzumací nějak ovlivnili své vědomí, neobsahuje totiž složku THC. Bílkoviny z konopí naopak mají vysokou nutriční hodnotu, velké množství aminokyselin, včetně těch esenciálních, které si tělo neumí vyrobit samo. Součástí je i vyvážený poměr nasycených mastných kyselin (omega-3, 6 a 9) a vysoký podíl antioxidantů.

Obsahuje vitaminy skupiny B, vápník, fosfor, hořčík, sodík a železo. Skoro čtvrtinu tvoří stravitelná vláknina. Konopný protein se prodává v prášku a přidává se do smoothie a koktejlů.

GUARANA - Pomáhá se stresem

V semenech tropické rostliny nalezneme kromě vitaminu C a vitaminů skupiny B i přírodní kofein guaranin. V porovnání s kávovým kofeinem nastupuje stimulační účinek pomaleji (asi do jedné hodiny), ale vydrží déle (5 až 8 hodin). Zvyšuje a udržuje koncentraci, pomáhá při zvládání zátěžových situací a také tiší bolest. Při dlouhodobém užívání stimuluje centrální nervovou soustavu. Přispívá k pocitu sytosti a tím pomáhá ke snížení tělesné hmotnosti. Urychluje činnost střev a zrychluje metabolismus. Prodává se ve formě tablet.

Doporučujeme

Články odjinud