Využijte zeleninu pro přípravu sladkých koláčů, chlebíčků i bábovek, ve kterých ji vůbec nepoznáte! Chuťově výrazná řepa i petržel se v úžasných dezertech ztratí a překvapí i jinak vybíravou návštěvu.
Bábovka z červené řepy
Zdravá červená řepa vytvoří vláčné bábovkové těsto, které snadno vyklopíte z vymazané formy. Chuťově ji nepoznáte a navíc stojí pouze pár korun! Recept na bábovku z červené řepy najdete zde
Chlebíček s petrželí
Běžně pečeme z mrkve, tak proč se bát kořenové petržele? Není sice tak sladká, ale má pro nás čtyři bonusy. Je levná, v zimě může být čerstvá a i z domácích zdrojů, zajistí hutnost a zároveň jemnou pikantnost těsta. Recept na chlebíček s petrželí najdete zde
Batátový koláč
Batátový koláč nejlépe chutná po rozležení, takže může být i perfektní snídaní během týdne. Přirozená sladkost batátů navíc dovolí méně sladit. Recept na batátový koláč najdete zde
Upečte si tavoletky, videorecept najdete zde.