Zelenina nasladko: Bábovka z červené řepy i batátový koláč

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Využijte zeleninu pro přípravu sladkých koláčů, chlebíčků i bábovek, ve kterých ji vůbec nepoznáte! Chuťově výrazná řepa i petržel se v úžasných dezertech ztratí a překvapí i jinak vybíravou návštěvu.

Zelenina nasladko: Bábovka z červené řepy i batátový koláč

Bábovka z červené řepy

Zdravá červená řepa vytvoří vláčné bábovkové těsto, které snadno vyklopíte z vymazané formy. Chuťově ji nepoznáte a navíc stojí pouze pár korun!
Recept najdete zde.

Chlebíček s petrželí

Běžně pečeme z mrkve, tak proč se bát kořenové petržele? Není sice tak sladká, ale má pro nás čtyři bonusy. Je levná, v zimě může být čerstvá a i z domácích zdrojů, zajistí hutnost a zároveň jemnou pikantnost těsta.
Recept najdete zde.

Batátový koláč

Batátový koláč nejlépe chutná po rozležení, takže může být i perfektní snídaní během týdne. Přirozená sladkost batátů navíc dovolí méně sladit.
Recept najdete zde.

Upečte si tavoletky, videorecept najdete zde.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Kypřicí prášek versus jedlá soda: Co je lepší na pečení?

Dnes | Někdy stačí našlehat bílky, jindy použijeme kvasnice, pak také můžeme sáhnout při pečení po…

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

Domácí bělení zubů: Tipy, které fungují, a co vám zničí chrup

24. 7. | Mít zářivě bílé zuby je dnes pomalu už nutnost. Všechny ty herečky a celebrity, dnes už ale i…

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

5 triků, jak na nadýchané domácí lívance

24. 7. | Lívance s čerstvým ovocem se smetanou patří tak neodmyslitelně k létu a k prázdninám na chalupě…

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší recepty

Sezóna rajčat je tu: Jak mít bohatou úrodu bez chorob? Plus ty nejlepší…

21. 7. | Rajčat existuje bezpočet druhů, jsou kulatá, oválná, malá cherry rajčátka, škála barev sahá od…