Zelí jako hlavní jídlo: Pizza, domácí těstoviny nebo salát

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Zelí patří k nejoblíbenější zimní zelenině. Dá se využít nejen jako příloha k masu a knedlíkům, ale lze z něj udělat i hlavní jídlo či ho přidat k další ingredienci. My vás naučíme nejen skvělé rakouské fleky se zelím, slanou pizzu, ale i salát coleslaw či salát z čínského zelí a papáji.

Zelí jako hlavní jídlo: Pizza, domácí těstoviny nebo salát

Podzimní salát Coleslaw

Salát Coleslaw mnoho z nás objevilo díky jednomu fast foodu, ale jeho příprava je neskutečně jednoduchá. Stačí vám k tomu hlávka zelí, jablka, mrkev a dobrá majonéza. Salát se hodí nejen jako příloha k masu, ale uděláte si z něj i lehkou večeři.
Recept najdete zde.

Smetanové fleky se zelím

Rakouskou klasiku ocení hlavně děti, ale i jejich rodiče, protože příprava je neskutečně rychlá a jednoduchá. Pokud se vám nechce dělat si domácí noky, můžete použít ty kupované, my jsme ale rozhodně pro to udělat si domácí. Přidat můžete i dobrou rakouskou slaninu.
Recept najdete zde.

Pizza se zelím a kozím sýrem

Tenhle skvělý pizzový koláč se hodí hlavně na party či setkání s přáteli. Udělejte ho hodně, brzo určitě zmizí ze stolu. Pokud je na vás kozí sýr moc výrazný, zkuste trochu jemnější, hodí se i ovčí, který není chuťově tak výrazný. My se ale přimlouváme spíše za ten kozí.
Recept najdete zde.

Salát z čínského zelí a papáji

Myslíte si, že zelí je výhradně české surovina? Tak zkuste zabrousit do Asie a vyzkoušejte sladko slaný salát. Jedinečnou chuť zelí podtrhnou sladká papája, hnědý cukr a vše doplní kokosové mléko, sezamový olej, rýžový ocet a sójové klíčky. Zamilujte si společně s námi tuhle netradiční kombinaci.
Recept najdete zde.

Připravte si jedinečné oleje na vaření a saláty

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

Dnes | Domácí omáčky neboli dipy dodají grilování punc originality. Jsou čerstvé, chutné a víte, co jíte.

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Mýty o pitném režimu: Jak správně pít, aby nedošlo k dehydrataci?

Dnes | 1 | Tekutiny jsou pro organismus důležité a pitný režim je třeba brát na zřetel. Co je ale správné a…

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

21. 6. | Není nad studené osvěžení v letním horku. Když je ještě plné minerálů a vitamínů, je to skvělé.…

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

Jahodové pokušení: 6 jahodových dezertů, které musíte zkusit

19. 6. | Jahodová sezóna je v plném proudu, už jste určitě měli jahody se šlehačkou, palačinky s jahodami i…