Zelí jako hlavní jídlo: Pizza, domácí těstoviny nebo salát

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Zelí patří k nejoblíbenější zimní zelenině. Dá se využít nejen jako příloha k masu a knedlíkům, ale lze z něj udělat i hlavní jídlo či ho přidat k další ingredienci. My vás naučíme nejen skvělé rakouské fleky se zelím, slanou pizzu, ale i salát coleslaw či salát z čínského zelí a papáji.

Zelí jako hlavní jídlo: Pizza, domácí těstoviny nebo salát

Podzimní salát Coleslaw

Salát Coleslaw mnoho z nás objevilo díky jednomu fast foodu, ale jeho příprava je neskutečně jednoduchá. Stačí vám k tomu hlávka zelí, jablka, mrkev a dobrá majonéza. Salát se hodí nejen jako příloha k masu, ale uděláte si z něj i lehkou večeři.
Recept najdete zde.

Smetanové fleky se zelím

Rakouskou klasiku ocení hlavně děti, ale i jejich rodiče, protože příprava je neskutečně rychlá a jednoduchá. Pokud se vám nechce dělat si domácí noky, můžete použít ty kupované, my jsme ale rozhodně pro to udělat si domácí. Přidat můžete i dobrou rakouskou slaninu.
Recept najdete zde.

Pizza se zelím a kozím sýrem

Tenhle skvělý pizzový koláč se hodí hlavně na party či setkání s přáteli. Udělejte ho hodně, brzo určitě zmizí ze stolu. Pokud je na vás kozí sýr moc výrazný, zkuste trochu jemnější, hodí se i ovčí, který není chuťově tak výrazný. My se ale přimlouváme spíše za ten kozí.
Recept najdete zde.

Salát z čínského zelí a papáji

Myslíte si, že zelí je výhradně české surovina? Tak zkuste zabrousit do Asie a vyzkoušejte sladko slaný salát. Jedinečnou chuť zelí podtrhnou sladká papája, hnědý cukr a vše doplní kokosové mléko, sezamový olej, rýžový ocet a sójové klíčky. Zamilujte si společně s námi tuhle netradiční kombinaci.
Recept najdete zde.

Připravte si jedinečné oleje na vaření a saláty

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Nedělní oběd: Zkuste burgery, špízy nebo slaný koláč!

Nedělní oběd: Zkuste burgery, špízy nebo slaný koláč!

Dnes | O víkendu máme konečně čas sejít se u stolu. Chceme si pochnutnat na něčem lahodném, ale nechceme…

Nejlepší recepty na kuře: Caesar, ohnivá křidélka i špízy

Nejlepší recepty na kuře: Caesar, ohnivá křidélka i špízy

18. 2. | Kuřecí maso je dietní, rychle připravené i relativně levné, proto se těší stálé oblibě. Ale časem…

Dezerty do skleničky: Čokoládová pěna, suflé i limetkový krém

Dezerty do skleničky: Čokoládová pěna, suflé i limetkový krém

16. 2. | Minidezerty do skla dokáží zachránit nejednu nečekanou návštěvu. Vyzkoušejte našich pět osvědčených…

Dagmar Heřtová z blogu Tastejourney.cz: Vařit se dá i na podpatcích

Dagmar Heřtová z blogu Tastejourney.cz: Vařit se dá i na podpatcích

16. 2. | Pokud sledujete kuchařské a gurmánské blogy, určitě vám neunikla stránka Tastejourney.cz. Její…