Ženám vadí, když muž po sexu usne. Je to přirozené, brání je vědci

| Autor: Korzo | Rubrika: Zdraví

Pocit nejistoty se zmocňuje žen, které bezprostředně po sexu zůstanou samy, zatímco muž usne, nebo vstane a odejde pryč. Většinou totiž od partnera očekávají slovní vyznání nebo projevy náklonnosti.



To je výsledek výzkumu uskutečněného badateli z prestižní americké University of Michigan, o němž informuje server tvnoviny.sk.

Podle univerzitních psychologů jsou dotyky a komunikace s partnerem po pohlavním styku tím nejlepším způsobem, jak vyjádřit, že člověku na tom druhém záleží.

Experti dokonce tvrdí, že pro ženu je rozhovor po milování přinejmenším stejně důležitý jako to, co se odehrává před ním, nebo dokonce jako styk samotný.
"Některým ženám vadí, že jejich partneři po sexu hned usnou. Pro muže je z evolučního hlediska přirozené mít kvůli reprodukčnímu úspěchu více sexuálních partnerek. Zato ženy se spíše soustřeďují na zabezpečení existujícího vztahu," konstatuje vedoucí zmíněného výzkumu Dr. Daniel Kruger.

Fakt, že muži po souloži běžně usínají, je ale vcelku přirozený.
"Jiná studie totiž ukázala, že po ejakulaci se zvyšuje produkce hormonů oxytocinu a prolaktinu. A ty jsou odpovědné za vyvolání pocitů uspokojení," vysvětluje server tvnoviny.sk.





POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!





ČTĚTE TAKÉ:
Orbion: Portál pro cestovatele

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

Dnes | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…