Ženská posedlost: Vzhled a hubnutí

| Autor: Jana Šimoňáková (Dieta) | Rubrika: Zdraví

Podle posledních výzkumů jsou ženy v dnešní době velmi posedlé svým vzhledem a zapomínají přitom na své zdraví.



Při stravě či dietě se nezaměřují na nutriční hodnotu potravin a vyváženost přijímaných živin, ale pouze na jejich kalorickou hodnotu. K tomu se také stále častěji uchylují pod ruce plastických chirurgů a věří zázračným pilulkám a koktejlům na hubnutí. Přitom stačí:

* Začít přemýšlet o tom, co jíme: investujte čas do zdravé výživy a myslete na to,co jíte.

* Myslet na muže: dámy, věděly jste, že stresovaní (a tedy často i úspěšní) muži upřednostňují boubelky? Podle posledních experimentů, když se u muže v krvi objeví větší množství stresového hormonu, hodnotí pozitivněji ženy s normální i větší váhou.

* Vyhnout se skrytým kalorickým bombám: mezi ně patří třeba kolové nápoje, nápoje typu tonic nebo sprite a další sladké nápoje, vyhněte se i nadměrné konzumaci alkoholu, třeba půllitr tmavé jedenáctky má 1100 kJ a litr sladkého vína až 6400 kJ, litr vaječného koňaku 12 000 kJ a becherovka neuvěřitelných 13 000 kJ. Pozor také na brambůrky, popcorn a sušenky.

* Dopřát si dostatek spánku: pokud vám chybí, i to může způsobit, že se vám zvětšují zásoby tuku na břiše - a mohou za to hormony, ale také to, že vlastně delší dobu jíme.

* Přestat se srovnávat s modelkami: přestože každá z nás ví, že modelky jsou v časopisech upravené, máme tendence chtít vypadat jako ony, a to je zbytečné.




Nechcete hubnout sami? Navštivte náš FITweb.cz!



Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

9 dietních receptů s rýží: Pečená s rajčaty, fazolková i v salátech

19. 1. | Rýže je bohatá na živiny, přitom nezatěžuje organizmus. Prospěje imunitě a pomůže tělu zbavit se…

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

Ovesné vločky k snídani i k večeři: Lívance, placičky či pomazánka

17. 1. | 1 | Ovesné vločky máme většinou spojené se snídaní či se sušenkami. Ale lze z nich připravit i slané…

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

Teplý zeleninový salát: Čočkový s batáty, brokolicový i z červené řepy

10. 1. | V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku…

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

Celozrnná mouka žitná, pšeničná i špaldová. Jak je využít na pečení?

5. 1. | Poslední roky se celozrnná mouka těší zvláště velké oblibě. Je ale skutečně vše, co se nazývá…