Ženy konzumující pravidelně víno jsou štíhlejší

| Autor: Famous | Rubrika: Zdraví

Víno k obezitě u žen nepřispívá. Podle rozsáhlé americké studie naopak ty ženy, které si rády dají skleničku vína denně, jsou hubenější než ty, které se vyhýbají vínu úplně.


Ovšem týká se to pouze střídmé pravidelné konzumace, která počítá s tím, že žena nevypije denně více než dvě deci tohoto nápoje.

Podle expertů z Bostonu malé množství alkoholu tělo využívá jinak než energii získanou z potravy. Nemění alkohol hned v tuk, ale v játrech ho přeměňuje na teplo. Ovšem při nadměrné konzumaci alkoholu se proces zvrátí a i etanol je odbouráván a proměňován v tuk.

Doktor Lu Wang z Bostonu vyšetřil během třinácti let více než devatenáct tisíc Američanek. Všímal si u nich, jak se v průběhu let mění jejich váha. A zjistil, že ty ženy, které konzumovaly víno, přibíraly na váze nejméně. Nejlepší vliv přitom mělo víno červené.

Podobné blahodárné účinky vína na váhu u dospělých osob byly popsány už v několika podobných studiích z minulosti. Vždy se však prokázalo, že nejlepšího výsledku dosahují ti lidé, kteří se k vínu stavějí střídmě. Pijí ho sice denně, ale nikdy ne víc než dvě až tři deci.

Další články z rubriky

Soutěžte o probiotika Pearls a užijte si léto bez starostí!

Soutěžte o probiotika Pearls a užijte si léto bez starostí!

Včera | Na pět z vás čeká letní balíček plný zdravý. Nenechte se zaskočit problémy spojenými s cestováním.…

Typické příznaky: Jak poznáte roztroušenou sklerózu?

Typické příznaky: Jak poznáte roztroušenou sklerózu?

14. 8. | Roztroušenou sklerózu není zpočátku snadné odhalit, protože se téměř neprojevuje. Jejím příznakům…

5 chutných receptů z rajčat: Rajčatová žemlovka i nákyp

5 chutných receptů z rajčat: Rajčatová žemlovka i nákyp

14. 8. | 1 | Sezóna rajčat je tu, už jste letos měli rajčata s bazalkou a mozzarellou, rajský salát, polévku,…

5 největších mýtů o jídle! Zapomeňte na ně a budete konečně štíhlá!

5 největších mýtů o jídle! Zapomeňte na ně a budete konečně štíhlá!

10. 8. | V touze po štíhlé postavě začala řada z nás sladit umělými sladidly, jako jsou aspartam či sacharin…