Zhubla jsem 20 kilo a stala jsem se závislou na běhání! | Zdroj:  Twitter

Zdroj: Twitter

Zhubla jsem 20 kilo a stala jsem se závislou na běhání!

Uplé sexy džíny, děsivý zážitek z letadla a svatba na pláži... To vše se pro Theodoru stalo velkou motivací k hubnutí! Jak se dokázala dostat ze 71 na 51 kilo? Přečtěte si její příběh!

Životní styl

Jako dítě jsem vždycky byla hodně aktivní. Nikdy jsem tedy nebyla vyloženě hubená, ale milovala jsem tenis a gymnastiku a také jsem nikdy moc nemusela přemýšlet nad tím, co jím, aniž bych přibírala. Když jsem pak přešla na střední, na sport už nebylo tolik času a ve fitku jsem si nevěděla rady s tím, jaké cvičení by pro mně bylo nejlepší.

Takže jsem nakonec se sportem a jakýmkoliv pohybem skončila dalo by se říct úplně. Brzy potom jsem jako spousta dalších studentů objevila chuť piva, chipsů a fast foodu, zkrátka všeho, co pro naše tělo ve velkém množství není zrovna nic extra. Tehdy jsem začala hodně nabírat.

Po maturitě jsem byla celkem nešťastná ze svého vzhledu a spousty kil navíc, ale nevěděla jsem nic o tom, jak začít správně hubnout. Začala jsem pro svůj lepší pocit chodit cvičit, několikrát jsem byla třeba na spinningu, ale dokonce jsem podváděla a předstírala, že jedu na plný záběr, i když jsem přitom měla kolo na "volnoběh". Nechtěla jsem mezi všemi těmi perfektními holkami být ta, co funí a nezvládá. Je mi jasné, že jsem tentokrát podváděla hlavně sama sebe.

Změna

Jak šel čas, nabytá kila mě začala trápit víc a víc. Například jsem jednou v obchoďáku zahlédla krásné sexy džíny super střihu, ale nemohla jsem je za žádnou cenu dopnout a navíc jak jsem zjistila, na mně v kabince už díky mému obřímu zadku a stehnům už tak sexy nebyly. Řekla jsem si, že je třeba s tím něco udělat a koupila jsem si je tehdy jako motivaci s tím, že do nich musím prostě zhubnout.

O pár týdnů později jsem vyrazila s přáteli na plánovaný výlet do Paříže a co se nestalo. Další prozření. Na sedadle v letadle jsem prostě zabírala víc, než bych měla a navíc mi nešel zapnout popruh přes břicho. Byla to velká potupa, když celé letadlo čekalo, až mi letuška přinese prodlužovací pás.

Poslední kapkou pak bylo, když mě požádala kamarádka, abych jí šla za družičku na svatbě, kterou si s dnes už manželem naplánovali v létě u moře. Bylo mi 26 a vážně jsem jako všechny ostatní holky chtěla ukázat v plavkách, ale skončila jsem jako jediná v šatech, protože jsem se na pláž se svou rozplizlou postavou v plavkách prostě neodvážila. Tehdy jsem vážila už přes 70 kilo.

Rozhodla jsem se něco se svou váhou dělat a ne jen o tom mluvit. Zaplatila jsem si výživového poradce a trenéra a řekla jsem mu, že bych ráda shodila kolem 10ti kilo. On v tu chvíli řekl: "Já si ale myslím, že byste měla zhubnout 20!" Byla jsem nejdřív trochu v šoku, ale pak mě to nakoplo a rozhodla jsem se pod jeho odborným vedením začít naplno. Okamžitě mi připravil nový jídelníček a namotivoval mě.

Téměř úplně zrušil ze dne na den v mém jídelníčku veškeré pečivo a mléčné výrobky a přidal hromadu zeleniny, ovoce a proteinů. Nejhorší pro mě bylo přestat jíst jogurty a pít mléko, ale říkala jsem si, že má změna bude určitě stát za to a moc jsem se na ni těšila. Pravidla jezení byla v podstatě nekomplikovaná. Jedla jsem hodně masa a zeleniny a pila jen čistou vodu a čaje a kila šla rychle dolů.

K tomu jsem dvakrát týdně posilovala a třikrát až čtyřikrát v týdnu běhala. Zpočátku to pro mně bylo opravdu náročné, ale pak jsem se do běhání jako takového i do pohybu obecně úplně zamilovala a naopak jsem bez něj nemohla být.

Odměna

Naučila jsem se díky trenérovi disciplíně, kterou jsem opravdu potřebovala a získala jsem skvělou motivaci, protože jsem téměř každý den viděla a hlavně cítila, jak se moje tělo i já samotná měním. Bylo mi skvěle a nadávala jsem si, že jsem s proměnou nezačala už dříve, chtělo to jen se k tomu dokopat a nevzdávat to! Neříkám, že to bylo snadné, měla jsem i dny, kdy se mi nechtělo dělat nic a všechno vzdát, ale vydržela jsem díky podpoře rodiny, přátel i trenéra a stálo to za to! Poté, co jsem zhubla, jsem se navíc stala sama trenérkou, takže dělám, co mě baví a ještě si tím vydělávám!

3 Theodořiny tipy

Berte běhání, nebo jakýkoliv jiný sport jako zábavu, ne jako povinný teror, který k formování postavy prostě patří. Zkuste si sport zamilovat a uvidíte, že po nějaké době už bez něj nebudete moci být!

Zkuste namotivovat a zapojit své přátele a začněte společně třeba běhat, nebo jinak cvičit! Nemusíte se přece setkávat jen na společných večeřích, když spolu navíc něco dokážete, posilní to vaše přátelství a získáte spoustu nových společných zážitků.

Zapomeňte na perfekcionismus. Nemusíte dodržovat váš dokonalý jídelníček 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, nebo makat na doraz při každém cvičení. To ani není v lidských možnostech! Buďte na sebe tvrdí, ale zůstaňte nohama pevně na zemi. Hodně štěstí!

Doporučujeme

Články odjinud