Živé srdce Evropy - ode dneška denně v České televizi

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Každý všední podvečer se budou ode dneška(2.1.07) diváci České televize moci kochat největšími klenoty naší přírody v nejnovějším televizním cyklu Živé srdce Evropy.

Na projektu se podílel redaktor České televize a spoluautor projektu České hlavy Vladimír Kořen, Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, Český svaz ochránců přírody, projekt finančně podpořilo také Ministerstvo životního prostředí. „Seriál představuje to nejcennější bohatství, které v naší přírodě máme, proto jsme se na něm rádi podíleli,“ říká náměstek ministra životního prostředí František Pojer.

Jedná se o seriál dvouminutových spotů (připraveno je bezmála 150 dílů), které představí každý všední den v 18:40 (tedy těsně před Večerníčkem v jeho novém vysílacím čase) na programu ČT 1 konkrétní část našeho přírodního bohatství - živočišné a rostlinné druhy či lokality významné z hlediska přírodního dědictví celé Evropy.

"Chceme těmi spoty ukázat lidem, že právě za jejich humny, aniž to třeba vůbec tuší, mohou najít něco, čeho si váží celý kontinent, co si zaslouží úctu a ochranu a čemu mohou sami snadno pomoct," vysvětluje Vladimír Kořen.

"Nejlepším a nejspolehlivějším způsobem ochrany přírody je lokální patriotismus lidí, kteří v dané lokalitě bydlí či hospodaří. Ukážeme hospodáře, zemědělce, lesníky, starosty a místní ochránce přírody, kteří vědí, že vymírání druhů není jen problémem vzdálených deštných pralesů," dodává Martin Dušek z Českého svazu ochránců přírody, jeden ze spoluautorů.

Martin Dušek a Vladimír Kořen představí nový cyklus divákům osobně zítra, tedy 3. ledna, v 8:20 v pořadu Dobré ráno s ČT na programu ČT 1.

zdroj: MŽP

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

Levné recepty z cibule: Pizza, chléb i pomazánka

24. 4. | Jednoduchá potravina, jako je cibule, se dá připravit na mnoho způsobů. Nejen ve své čerstvé formě,…

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

Pohled do mísy: Co o vás prozradí barva a konzistence stolice?

24. 4. | Podíváte se občas před spláchnutím, co po vás na toaletě zůstalo? Měla byste. Barva, struktura,…

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

Tuky, nebo zadržená voda v těle? Víme, jak to poznat

22. 4. | Probouzíte se ráno s pytli pod očima, oteklými prsty na rukou, lýtky a také břichem jako balon a…

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

Tvaroh v hlavní roli: Sladké recepty, kterým neodoláte

21. 4. | Tvaroh nikdy nezklame, ať už se pustíte do pečení bábovky, přípravy lívanců nebo tvarohových…