Znáte biodynamické víno?!

| Autor: redakce | Rubrika: Zdraví

Vinnou révu a nápoj z ní připravovaný - tedy víno, zná každý. Označení biovíno, je dnes už také poměrně známé. Ale co je to biodynamické víno, už ví, jen málokdo. Pojďme si společně vysvětlit, co se za tímto tajemným názvem skrývá.



Biodynamická vína jsou vína bez použití jakýchkoliv chemických látek, herbicidů, pesticidů, fungicidů, umělých barviv, kvasinek, aromat a ostatních syntetických přídavných látek. Je to jakási nadstavba bio vín.

Čím zdravější a odolnější vinná réva, tím lepší hrozny a takové je právě biodynamické víno. Veškerá síla rostliny je pak předávána hroznům, kdy v květu rostlina přijímá nový život a v plodu nalézáme završení této energie. Víno s takovouto energií daruje člověku životodárnou sílu, osvěžuje a posiluje zdraví člověka. Už při prvním doušku vína lze v dochuti cítit (vzadu na patře), zda víno poskytuje životodárnou energii a nebo je tzv. „energetický lupič“.

Návrat k přírodě zažívá v poslední době nebývalou renesanci a trend bio (a v naší zemi zatím neobjevené biodynamiky) si pomalu, ale jistě vybudovává své pevné místo na slunci. Stále více lidí dává přednost kvalitě před kvantitou (i přes ekonomickou krizi), klade větší důraz na své zdraví a tudíž nikdo nechce navíc do těla přidávat „chemii“ a zbytečně zatěžovat již tak „zanesený“ organismus. Ne náhodou je i proto biodynamické víno oceněno certifikátem „Nejzdravější víno na světě“.


Architekt a herec David Vávra o biodynamickém víně:




Koncept Biodynamické víno.cz vznikl s myšlenkou seznámit českou společnost s těmito unikátními produkty a biodynamikou jako takovou vůbec. Biodynamická vína se od bio vín (o víně z konvenčního zemědělství ani nemluvě) odlišují ve třech zásadních momentech:

Za prvé v používání speciálních biodynamických preparátů (z bylin), které posilují a chrání rostlinu v jejím přirozeném růstu a ozdravují „nemocnou“ půdu.

Dále se biodynamické vinařství vyznačuje tím, že ekologická opatření šetřící přírodu a zachovávající terroir nekončí na vinohradě jako v případě bio vín, ale pokračují do sklepa při výrobě vína samotného.

Třetím rozdílem a zároveň charakteristickým rysem biodynamiky je využívání biodynamického kalendáře dle fází Měsíce. Toto vše dá vzniknout zdravému vínu, které má v rozumné dávce velmi pozitivní účinky na lidský organismus - předchází a uvolňuje stres, posiluje obranyschopnost, zabraňuje předčasnému stárnutí, alergiím, srdečním a oběhovým nemocem, snižuje riziko rakoviny a civilizačních chorob obecně a v neposlední řadě posiluje i potenci.



ČTĚTE TAKÉ:
Eva Decastelo objevila po porodu kouzlo podprsenek!


Další články z rubriky

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

Svačinky ve vzduchu aneb Co jíst zdravého v letadle

Včera | 8 | Jídlo hraje na cestách důležitou roli. Když nám nekručí v žaludku, hned si své zážitky užíváme…

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

Vyplázněte jazyk: Co poznáte podle tvaru, barvy či povlaku

21. 9. | Zdravotní stav člověka se dá vyčíst z mnoha ukazatelů. Jedním z nich je jazyk. Pokud je růžový až…

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

5 receptů na plněné papriky: S masem, sýrem i čočkou

20. 9. | K podzimu neodmyslitelně patří i plněné papriky. Nejklasičtější jsou asi ty s mletým masem, zkuste…

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

11x lahodná houbová polévka: Se smetanou, bulgurem i s brokolicí

18. 9. | Hříbky, klouzci, lišky, růžovky nebo žampiony. Jedlých hub je nepřeberné množství druhů, stejně tak…