Již přes měsíc je řada z nás doma a musí pro celou rodinu neustále něco vařit či péct. Aby to bylo chutné, pestré, zdravé, zvyšovalo to imunitu, pokud možno to bylo i rychlé. Co zkusit čokoládový cheesecake nebo špenátové lívance? Nebo ze zbylých žloutků vykouzlit podle našich receptů holandskou omáčku, bylinkovou majonézu s česnekem či citronový krém?
Asi málokdo z nás má pořád v zásobě nové a nové recepty, děti brblají, že tenhle koláč už je potřetí, a i vy chcete zkusit něco nového nebo máte jen posledních pár surovin ve spíži. 50 báječných receptů najdete v květnovém vydání časopisu F.O.O.D., my vám z něj rovnou tady přinášíme několik receptů na ukázku.
Když si prolistujete galerii v úvodu článku, najdete zde recepty na již zmíněné špenátové lívance, holandskou omáčku, bylinkovou majonézu s česnekem či citronový krém a čoko-espresso cheesecake.
Květnový F.O.O.D. s dalšími recepty je na stáncích od 17. dubna. Objednat ho můžete i on-line na ikiosek.cz/food
Rady jak péct bez droždí nebo jak pracovat s kváskem
Na co dalšího se můžete těšit? V časopisu vám představíme recepty, na jejichž přípravu stačí pár ingrediencí ze spíže, zároveň pohladí po duši a navodí pocit klidu a bezpečí: škubánky s mákem, křupavé bramboráky, hrnkový drobenkový koláč, lepenici s uzeným, hrstkovou polévku, rýžový nákyp… Recepty doplňuje text na téma: Jak vytvářet chytré zásoby, z nichž se dá pohodlně a úsporně vařit.
Lucie Kořistová
10. března 2020
Domácí pohodu si můžete vytvořit díky našim receptům na výborné lívance, které jsou ideální jako snídaně do postele. Naučíme vás kynutou klasiku, jemné ricottové, zelené špenátové nebo banánové s mákem.
O své recepty „z karantény“ se podělili oblíbení foodblogeři: Mama Chef, Zásadně zdravě, Yummy Paleo, Kitchen Story, Neplecha na plechu, Taste of Red. Můžete si s nimi připravit například čoko-espresso cheesecake, dukátové buchtičky s krémem, pomerančové smoothie s vývarem, tacos s kuřecím masem nebo hrnkovou ořechovou bábovku.
Kristina Hamplová
13. března 2020
Zasvětíme vás do tajů pečení domácího chleba. Kromě receptur vám nabídneme řadu užitečných rad, jak si poradit bez droždí nebo jak pracovat s kváskem.
Inspiraci přinášíme těm, kteří se konečně odhodlali a pustili se do vaření. Šéfredaktorka F.O.O.D.u Darina Křivánková sepsala manuál „Jak začít vařit a už nikdy nepřestat“ a k němu přidala užitečné rady, jak a čím vybavit kuchyň, aby to bylo skutečně k užitku.
Odbornice na výživu Karolína Fourová se zase podělila o cenné informace, které potraviny skutečně podpoří imunitu a co je pouhý mýtus.
Martina Machová
20. března 2020