Časopis F.O.O.D. je nadupaný dobrotami

Časopis F.O.O.D. je nadupaný dobrotami

I praktickými radami
Najdete zde tipy, jak konečně začít vařit
I jak si zdravě nakoupit
Pořídíte ho na stánku či na internetu
5
Fotogalerie

Dochází vám nápady, co pořád vařit? Zkuste osvědčené recepty foodblogerů

Již přes měsíc je řada z nás doma a musí pro celou rodinu neustále něco vařit či péct. Aby to bylo chutné, pestré, zdravé, zvyšovalo to imunitu, pokud možno to bylo i rychlé. Co zkusit čokoládový cheesecake nebo špenátové lívance? Nebo ze zbylých žloutků vykouzlit podle našich receptů holandskou omáčku, bylinkovou majonézu s česnekem či citronový krém?

Asi málokdo z nás má pořád v zásobě nové a nové recepty, děti brblají, že tenhle koláč už je potřetí, a i vy chcete zkusit něco nového nebo máte jen posledních pár surovin ve spíži. 50 báječných receptů najdete v květnovém vydání časopisu F.O.O.D., my vám z něj rovnou tady přinášíme několik receptů na ukázku.

Když si prolistujete galerii v úvodu článku, najdete zde recepty na již zmíněné špenátové lívance, holandskou omáčku, bylinkovou majonézu s česnekem či citronový krém a čoko-espresso cheesecake.

Květnový F.O.O.D. s dalšími recepty je na stáncích od 17. dubna. Objednat ho můžete i on-line na ikiosek.cz/food          

Rady jak péct bez droždí nebo jak pracovat s kváskem

Na co dalšího se můžete těšit? V časopisu vám představíme recepty, na jejichž přípravu stačí pár ingrediencí ze spíže, zároveň pohladí po duši a navodí pocit klidu a bezpečí: škubánky s mákem, křupavé bramboráky, hrnkový drobenkový koláč, lepenici s uzeným, hrstkovou polévku, rýžový nákyp… Recepty doplňuje text na téma: Jak vytvářet chytré zásoby, z nichž se dá pohodlně a úsporně vařit.

Domácí pohodu si můžete vytvořit díky našim receptům na výborné lívance, které jsou ideální jako snídaně do postele. Naučíme vás kynutou klasiku, jemné ricottové, zelené špenátové nebo banánové s mákem.

O své recepty „z karantény“ se podělili oblíbení foodblogeři: Mama Chef, Zásadně zdravě, Yummy Paleo, Kitchen Story, Neplecha na plechu, Taste of Red. Můžete si s nimi připravit například čoko-espresso cheesecake, dukátové buchtičky s krémem, pomerančové smoothie s vývarem, tacos s kuřecím masem nebo hrnkovou ořechovou bábovku.

Zasvětíme vás do tajů pečení domácího chleba. Kromě receptur vám nabídneme řadu užitečných rad, jak si poradit bez droždí nebo jak pracovat s kváskem.

Inspiraci přinášíme těm, kteří se konečně odhodlali a pustili se do vaření. Šéfredaktorka F.O.O.D.u Darina Křivánková sepsala manuál „Jak začít vařit a už nikdy nepřestat“ a k němu přidala užitečné rady, jak a čím vybavit kuchyň, aby to bylo skutečně k užitku.

Odbornice na výživu Karolína Fourová se zase podělila o cenné informace, které potraviny skutečně podpoří imunitu a co je pouhý mýtus.

001_obalka.jpg

  

Doporučujeme

Články odjinud