Sladké jahody jsou nejen chutné, ale i zdravé

Sladké jahody jsou nejen chutné, ale i zdravé

Jahody jsou součástí řady letních moučníků 
Nejlepší jahody jsou domácí
Sladké jahody ozdobí hřbet z bílků
Zkuste i jahodový dort 
9
Fotogalerie

Jahodové zmrzliny pětkrát jinak: Se smetanou i s jogurtem

Není nad studené osvěžení v letním horku. Když je ještě plné minerálů a vitamínů, je to skvělé. Zkuste na to jít s domácí jahodovou zmrzlinou.

Jahody jsou bohatým zdrojem vitaminů A, B, E i bojovníkem v prevenci proti rakovině. A tak když je použijete jako základ zdravého mlsání, vlastně dodáte tělu i potřebné živiny. Zpracováním ve zmrzlinu sice přijdete o část vitaminu C, ale pořád nebude zmrzlina jen prázdnými kaloriemi. Tady je pět receptů, každý je trochu jiný, tak si vyberte, který vám bude vyhovovat nejvíc.

Rychlá verze jahodové zmrzliny

Nejrychlejší varianta jahodové zmrzliny, kdy sladkost ještě vyladíte citronovou šťávou.

Recept na rychlou jahodovou zmrzlinu najdete ZDE.

Jahodová zmrzlina s bílkem

Na první pohled složitější varianta, protože musíte ušlehat bílek, ale získáte fantastickou pochoutku.

Recept na jahodovou zmrzlinu s bílkem najdete ZDE.

Lehčí varianta jahodové zmrzliny s jogurtem

Pro ty, kdo si hlídají štíhlou linii, je tato varianta, kdy část smetany nahradíme jogurtem.

Recept na jahodovou zmrzlinu z jogurtu najdete ZDE.

Čerstvé i mražené

"Zapomněla, vážení, na jahody mražený," je asi verš, který má s mraženými jahodami spojený každý, kdo je starší třiceti let. V tomto receptu nemusíte mít jen čerstvé jahody, můžete zvolit i mražené.

Recept na zmrzlinu z mražených jahod najdete ZDE.

Jemnější varianta jahodové zmrzliny

Pokud nemáte rádi zrníčka, v tomto receptu vám nabízíme variantu, kdy rozmixované jahody přecedíte, a získáte tak jemný protlak, který dále proměníte ve zmrzlinu.

Recept na jahodovou zmrzlinu bez zrníček najdete ZDE.

Doporučujeme

Články odjinud