Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou volbou. Využijte skladovou českou zeleninu a vyčarujte z ní tři skvělé a hutné polévky.
Pórková polévka se slaninou
Kdo by nemiloval krémovou pórkovou polévku? Zkuste ji doplnit dobrou anglickou slaninou, která polévce dodá úplně jiný chuťový rozměr. Problém budete mít možná se sháněním pastináku. Můžete ho nahradit celerem nebo kořenem petržele. Recept na Pórkovou polévku se slaninou najdete zde.
Markéta Žídková
15. září 2021
Ukrajinský boršč
Ukrajinský boršč má tu skvělou výhodu, že do něj použijete všechnu zeleninu, která se vám skrývá ve spíži; řepu, mrkev, rajčata, bílou papriku a cibuli. Na stůl se vám dostane obří nálož zeleninové polévky, která vám dodá spoustu energie. Recept na Ukrajinský boršč najdete zde.
Mrkvový krém
Mrkvový krém nádherně obohatí koriandr přidávaný na konci. Bez něj chuť polévky nebude tak intenzivní a výrazná. Doporučujeme čerstvý, který seženete na trzích, kde mají nádherně voňavý. Mrkvový krém ocení hlavně vegetariáni. Recept najdete zde.