6
Fotogalerie

Velká sýrová nakládačka

Mohou být skvělým pohoštěním pro nečekanou návštěvu nebo třeba velmi jedlým dárkem. Nakládané sýry zvládne i kuchař začátečník a při troše fantazie je výsledek nejen chutný, ale také pohledný.

Řekni to hermelínem

1 sklenice - příprava: 15 minut

  • 4 hermelíny
  • oblíbené koření toho, pro koho nakládáte
  • česnek a cibule pro zdraví
  • chilli paprička jako afrodiziakum
  • slunečnicový olej

Hermelíny podélně rozkrojte. Vykrajovátkem z jedné poloviny vykrojte srdíčko. Obě půlky pak posypte kořením. Přidejte pár plátků česneku a cibule. Poloviny přilepte k sobě. Vkládejte do sklenice, prokládejte plátky česneku a cibule, ke stěně sklenice vkládejte vykrojená srdíčka posypaná kořením. Nakonec přidejte chilli papričku a vše zalijte olejem.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Cibulák

1 sklenice - příprava: 15 minut + odležení

  • 4 hermelíny
  • 4 lžíce sušené pečené cibulky
  • 4 velké šalotky
  • 3 sušené chilli papričky
  • koření podle chuti
  • slunečnicový olej

Hermelíny podélně rozřízněte a jednu polovinu posypte vrstvou sušené pečené cibulky. Na druhou část pokládejte na kolečka nakrájenou šalotku. Přiklopte půlky hermelínu k soběa vložte do připravené nádoby. Posypte chilli papričkami i oblíbeným kořením a poté zalijte olejem a nechte v chladnu odležet.

Klepněte pro větší obrázek

Tip do knihovničky

Recepty z tohoto článku najdete v sympatické kuchařce VELKÁ SÝROVÁ NAKLÁDAČKA Kateřiny Suché a Ivy Bartošové , kterou vydala Mladá fronta. K dostání v knihkupectvích a na www.mf.cz .

Klepněte pro větší obrázek

Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Doporučujeme

Články odjinud