Recepty na víkend: Tortily, salát a italské rizoto

Recepty na víkend: Tortily, salát a italské rizoto

Rozmýšlíte se, co vařit o víkendu, a nechcete českou klasiku, knedlíky, brambory, omáčky a vepřové? Uvařit můžete rychle, snadně a přitom si všichni pochutnají. Tentokrát vyzkoušíme nejslavnější ze slavných zahraničních receptů, uděláme si výborné mexické tortily, pravé italské rizoto, saláty a pastu podle šéfkuchařů.

Tortila s kuřecím masem a zeleninou:

Kuřecí maso orestujeme na pánvičce cca 8 minut do měkka a posypeme Zlatým kuřetem. Tortilu nahřejeme a potřeme tatarskou omáčkou. Ledový salát, rajče a okurku nakrájíme na kostky, smícháme s masem a vložíme do tortily. Celý recept najdete ZDE

Klepněte pro větší obrázek

Krémové rizoto s lososem:

Filé opláchneme, případně odstraníme kůži a nakrájíme na malé kousky. Šalotku nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme trochu oleje, kousek másla a dáme orestovat šalotku a oloupaný celý česnek, který potom odstraníme. Poté přidáme kousky lososa. Celý recept najdete ZDE

Klepněte pro větší obrázek

Caesar salát:

Omyjeme římský salát(pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké čisté listy salátu. Listy zbavené košťálu pak nakrájíme na pravidelné větší čtverce. Celý recept najdete ZDE

Klepněte pro větší obrázek

Špagety carbonara:

Slaninu nakrájíme na kostičky. Špagety dáme vařit dle návodu, mezitím v pánvičce osmahneme slaninu za občasného míchání dozlatova a ihned stáhneme z plamene. V míse ušleháme žloutky s celým vejcem a přidáme Pecorino Romano, vzniknout by měla hustá kaše. Je-li příliš suchá, můžeme opatrně po lžících přidat trochu vody, ve které se vaří špagety, nemělo by to však být nutné. Celý recept najdete ZDE

Klepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud