Rozmýšlíte se, co vařit o víkendu, a nechcete českou klasiku, knedlíky, brambory, omáčky a vepřové? Uvařit můžete rychle, snadně a přitom si všichni pochutnají. Tentokrát vyzkoušíme nejslavnější ze slavných zahraničních receptů, uděláme si výborné mexické tortily, pravé italské rizoto, saláty a pastu podle šéfkuchařů.
Tortila s kuřecím masem a zeleninou:
Kuřecí maso orestujeme na pánvičce cca 8 minut do měkka a posypeme Zlatým kuřetem. Tortilu nahřejeme a potřeme tatarskou omáčkou. Ledový salát, rajče a okurku nakrájíme na kostky, smícháme s masem a vložíme do tortily. Celý recept najdete ZDE
Krémové rizoto s lososem:
Filé opláchneme, případně odstraníme kůži a nakrájíme na malé kousky. Šalotku nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme trochu oleje, kousek másla a dáme orestovat šalotku a oloupaný celý česnek, který potom odstraníme. Poté přidáme kousky lososa. Celý recept najdete ZDE
Caesar salát:
Omyjeme římský salát(pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké čisté listy salátu. Listy zbavené košťálu pak nakrájíme na pravidelné větší čtverce. Celý recept najdete ZDE
Špagety carbonara:
Slaninu nakrájíme na kostičky. Špagety dáme vařit dle návodu, mezitím v pánvičce osmahneme slaninu za občasného míchání dozlatova a ihned stáhneme z plamene. V míse ušleháme žloutky s celým vejcem a přidáme Pecorino Romano, vzniknout by měla hustá kaše. Je-li příliš suchá, můžeme opatrně po lžících přidat trochu vody, ve které se vaří špagety, nemělo by to však být nutné. Celý recept najdete ZDE