Recept na pečené cuketové hranolky. Jsou křupavější než ty z brambor

Cuketových receptů není nikdy dost, obzvláště v létě. Takže dnes to budou cuketové hranolky, které jsou možná chutnější než bramborové originály. Celý postup blogerky Koko najdete i na videu v úvodu článku.

Ingredience

  • 1 větší cuketa
  • sůl
  • hladká mouka
  • 1 vajíčko
  • 2 vrchovaté hrsti nastrouhaného parmazánu
  • 2 vrchovaté hrsti panko strouhanky
  • 1 lžička grilovacího koření nebo směsi na americké brambory
  • olivový olej ve spreji (možno vynechat)

Postup

Cuketu omyjte, seřízněte oba konce, slupku ponechte. Nakrájejte asi na centimetr tlusté hranolky, střed cukety, kde je hodně semínek, nepoužívejte. Cuketu nasolte a nechte chvíli odpočívat. Nachystejte si trojobal – místo strouhanky použijte nastrouhaný parmazán smíchaný s panko strouhankou a grilovacím kořením. Panko strouhanku koupíte v některých obchodech, je vyrobená z čerstvého světlého chleba, proto obsahuje větší kousky než naše klasická strouhanka.

Otřete cukety a obalte v trojobale, hranolky položené na mřížce nastříkejte olejem (nikoliv v troubě, ať si ji nezašpiníte). Ideálně pečte na mřížce v troubě na 200 stupňů. Za třicet minut by mělo být hotovo. Servírujte například s česnekovým, kari nebo chilli dipem. Dobrou chuť! Celý recept blogerky Koko najdete ve videu v úvodu článku. Další její rychlé a chutné recepty najdete ZDE v pořadu Menutovka na Mall.tv

Doporučujeme

Články odjinud