Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Pečený bůček
Buřty na pivu
Pivní sýr
Ryba v pivním těstíčku
7
Fotogalerie

7 skvělých receptů k pivu: Křupavý bůček, cibulové kroužky i pivní sýr

Nejen v letním vedru přijde k chuti pořádně orosený půllitr. A k lahodnému moku to chce něco dobrého na zub. Zkuste i doma vykouzlit pořádně říznou či šťavnatou chuťovku.

Přinášíme vám sedm receptů, které báječně doplní pivo. A nejen to. Pivo je i součástí přípravy těchto pokrmů. Nevěříte? I cibulové kroužky lze do té ideální chuťové polohy dotáhnout černým pivem.

Cibulové kroužky

Klepněte pro větší obrázek

Velice známé cibulové kroužky, smažené, přitom lehké, potěší každého. Nejenže je můžete zapít pivem, ale dip i jejich těstíčko jsou pivem inspirované!

Pečený bůček

Klepněte pro větší obrázek

Každý z nás si někdy zaslouží pořádný kus masa. V poslední době je o pečený bůček velký zájem, možná i díky tomu, že se lidi konečně přestali bát tuku a rádi si dopřejí kousek lahodného masa.

Buřty na pivě

Klepněte pro větší obrázek

Typický recept, který snad dělal už každý z nás. Jednoduché a levné jídlo, které nás překvapí svojí nahořklou pivní chutí a krásně se hodí na zahradní party a grilování.

Pivní sýr

Klepněte pro větší obrázek

Ke kousku krajíce chleba nebo jiného pečiva se hodí pivní sýr, který se jednoduše vyrábí a ještě lépe roztírá. S kouskem cibule a tuplákem piva bude chutnat nejlépe!

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Klepněte pro větší obrázek

Pivní těsto se dá použít na cokoliv, pokud máte rádi ryby, zkuste recept od Viléma Vrabce, známého českého autora několika kuchařek. K rybě se jako příloha hodí brambory, jak pečené tak i smažené – třeba ve formě hranolek.

Vinná klobása na pivě

Klepněte pro větší obrázek

Vinná klobása je další klasika z naší české kuchyně. Její příprava je jednoduchá a rychlá. Místo obvyklého pečení můžete klobásy zapéct v pivním nálevu a podávat s bramborovou kaší a černým pivem.

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Klepněte pro větší obrázek

A jako takový zákusek všichni ocení pivní pečivo s kmínem nebo solí. I když si jej můžete koupit v pekárně, vůni právě upečených rohlíků, housek nebo preclíků se nic nevyrovná.

Doporučujeme

Články odjinud