Domácí lanýže na závěr posypejte kakaem

Domácí lanýže na závěr posypejte kakaem

Nebo je v kakau můžete opatrně obalit
Toto je ultrarychlá varianta medovníku
Medovník z obchodu je výborný, ale drahý
U tohoto ovocného koláče nikoho nenapadne, že je ze sušenek
6
Fotogalerie

Dezerty ze sušenek: Rychlé moučníky, jako jsou medovník, lanýže či ovocný koláč

Pokud nestíháte, pečený základ moučníku můžete s klidným svědomím nahradit kupovanými sušenkami. Ušetříte spoustu času. Tak vykouzlíte nějakou tu sladkost i přes týden.

Božské lanýže

Doba přípravy: 15 minut. Doba chlazení: 1 hodina
Spojení smetanového sýra a bílé čokolády je vynikající. Tuto božskou pochoutku připravíte během několika minut.

POTŘEBUJETE:
230 g smetanového sýra
350 g bílé čokolády
1 balíček čokoládových sušenek
na obalení: kakao

POSTUP:
Do igelitového sáčku nasypte sušenky, uzavřete jej a válečkem je rozdrťte na jemnou směs. Trochu z nich odsypte stranou a zbytek důkladně smíchejte ve velké misce se smetanovým sýrem. Z těsta vytvořte malé koule, položte je na tác a dejte na 1 hodinu ztuhnout do mrazáku. Mezitím ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu. Jakmile budou koule dostatečně ztuhlé, rozpuštěnou čokoládou je polijte tak, aby byly celé pokryté. Koule jednu po druhé vyválejte v kakau. Povrch můžete ozdobit drobky ze sušenek a dejte ztuhnout do mrazáku na 15 minut.

Čokoládový hřbet

Doba přípravy: 25 minut. Doba chlazení: nejméně 6 hodin

POTŘEBUJETE:
150 g máslových sušenek, 60 g moučkového cukru, 200 g hořké čokolády, 200 g mléčné čokolády, 250 g ztuženého tuku, 2 lžíce kakaa, 2 vejce, 1 lžíci granulek instantní kávy, trochu rumu

POSTUP:
Nejprve si připravte čokoládu. Nalámanou čokoládu s tukem rozpusťte ve vodní lázni. Nezapomeňte často míchat. V míse ušlehejte vejce s kakaem a cukrem. V trošce rumu rozmíchejte kávu a přidejte ji do vaječné hmoty. Po částech přilévejte čokoládovou směs a dobře promíchejte. Formu vyložte fólií, vlijte trochu čokoládové hmoty a poklaďte ji sušenkami. Takto postupujte, až vše spotřebujete. Vrchní část zakončete sušenkami. Hřbet zakryjte fólií a nechte ho tuhnout nejméně 6 hodin v lednici.

Náš tip: do směsi můžete použít pistáciové oříšky nebo jiné oříšky podle chuti.

Falešný medovník

Doba přípravy: 25 minut. Doba chlazení: 24 hodin

POTŘEBUJETE:
3 balení karamelových sušenek (například Lotus)
750 ml smetany ke šlehání
5 balíčků ztužovače šlehačky
hrst rozdrcených lískových oříšků

POSTUP:
Na tento dort použijte kulatou otvírací formu s přezkami pro snadné vyjmutí pečiva. Několik sušenek si dejte stranou, budete je potřebovat na vršek medovníku. Nejdříve si ušlehejte ze šlehaček a ztužovače pevný krém. Ztužovač přidávejte postupně tak, aby byl krém opravdu pevný. Sušenky vyskládejte do dortové formy na první patro. Sušenky by měly být co nejvíce u sebe. Připravenou směsí potřete sušenky a opakujte. Vytvořte tak čtyři patra. Poslední patro zakončete šlehačkou. Otevřete formu tak, abyste mohla namazat šlehačku po obvodu. Rozdrťte zbytek sušenek v mixéru a pokryjte jimi celý povrch dezertu. Ten posypte rozdrcenými lískovými oříšky. Takto připravený medovník nechte 24 hodin odpočinout v lednici.

Ovocný koláč s překvapením

Doba přípravy: 10 minut. Doba chlazení: 1 hodina

Tento koláč vás překvapí svým pevným čokoládovým základem a tlustou vrstvou jemného krému, která je protkaná kousíčky čokolády.

POTŘEBUJETE:
1 balení sušenek Oreo
125 g másla
225 g žervé
400 g kondenzovaného mléka
3 vejce
2 lžičky vanilkového extraktu
1 lžičku mouky
1 hrnek nasekané čokolády
ovoce podle výběru

POSTUP:
Troubu předehřejte na 150 °C a připravte kulatou formu na pečení. Dno vystelte alobalem a zastříkejte olejem na pečení. V mixéru rozmixujte sušenky a 125 g másla na jednolitou hmotu. Tuto směs rozprostřete na připravený plech a stlačte ke dnu. V mixéru pak rozmixujte žervé, aby bylo krémové. Přidejte kondenzované mléko a opět mixujte. Nakonec přidejte vajíčka a vanilkový extrakt. Důkladně promixujte, dokud se vše nespojí v jemný krém.

V menší míse promíchejte polovinu nasekané čokolády se lžičkou mouky. Jakmile je čokoláda pokrytá moukou, vmíchejte ji do krému. Díky mouce se čokoláda při pečení nepotopí ke dnu. Krém nalijte na vrstvu rozmixovaných sušenek. Vše posypte zbylou polovinou nasekané čokolády. Tu rovněž poprašte moukou. Pečte jednu hodinu nebo dokud se koláč po lehkém dloubnutí prstem nevrátí do původního stavu. Nechte chvíli vychladnout, potom dejte koláč do lednice alespoň na hodinu a nakonec ozdobte ovocem.

Doporučujeme

Články odjinud