Puding je vděčný, díky němu bude moučník vláčný

Puding je vděčný, díky němu bude moučník vláčný

V kombinaci s jablky nikdy nezklame
Pudink s noky ze sněhu se ve francouzštině jmenuje plovoucí ostrov
Stačí ale uvařit jen puding a prostě ho dozdobit
Kterou příchuť máte nejraději? 
5
Fotogalerie

Pudinkové dezerty: Zkuste recept na jablkový koláč nebo buchtičky se šodó

Děti pudink milují. Jsou období, kdy se jím dokáží živit. Stejně tak milují buchty a koláče. Co oboje spojit a napéct či připravit dezerty a moučníky s pudinkem.

Listový jablkový koláč

Doba přípravy: 1 hodina, doba pečení: 25 minut

POTŘEBUJETE (na 10 porcí):
1 balení listového těsta
4 velká jablka + 2 na dokončení
skořice
2 sáčky vanilkového cukru
1 l mléka
2 sáčky vanilkového pudinku

POSTUP:
Rozválené listové těsto natlačte do formy až po okraj, na těsto navrstvěte strouhaná jablka, posypte je skořicí a vanilkovým cukrem. Nahoru nalijte hustý zchladlý pudink uvařený podle návodu. Ze dvou oloupaných jablek vytvořte pomocí nože ozdobné kousky. Koláč s jablky a pudinkem pečte na 160 °C asi 25 minut.

Buchtičky se šodó

Doba přípravy: 20 minut,  doba kynutí: 30 minut, doba pečení: 20 minut

POTŘEBUJETE (na 1 pekáč): 
Na buchtičky:

3 hrnky polohrubé mouky
3/4 hrnku teplého mléka
4 lžíce cukru
1 vejce
4 lžíce rozpuštěného másla
1/2 kostky droždí (20 g)
špetku soli
1 vanilkový cukr
1 lžička citronové kůry

Na krém:
650 ml mléka
3 lžíce cukru
1 vanilkový pudinkový prášek
1 lžíci rumu

POSTUP:
Droždí rozdrobte do misky s 1 lžící cukru, zalijte trochou mléka a nechte vzejít kvásek. V míse smíchejte mouku se špetkou soli, přidejte zbytek cukru a vanilkový cukr, citronovou kůru a promíchejte. Přidejte změklé máslo, kvásek a mléko, ve kterém rozšlehejte vejce. Vypracujte hladké těsto a nechte alespoň 30 minut v teple vykynout. Pak tvořte malé buchtičky, které rovnejte na vymaštěný plech těsně vedle sebe. Pečte na 180 °C asi 20 minut dozlatova. Na krém zahřejte 1 l mléka, ve zbytku rozkvedlejte pudinkový prášek, cukr a rum a směs přilijte k mléku na plotně. Vařte do zhoustnutí. Buchtičky podávejte přelité krémem.

Pudinkové koláčky (bez kynutí)

Doba přípravy: 25 minut, doba pečení: 2025 minut

POTŘEBUJETE (na 1 plech): 
150 g másla
2 lžíce cukru krupice
1 prášek do pečiva
350 g hladké mouky
1 vejce
100 ml mléka
moučkový cukr

Na náplň:
1 balíček vanilkového pudinku
500 ml mléka
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr

POSTUP:
Podle návodu svařte pudink, nechte vychladnout. Smíchejte všechny suroviny a připravte si těsto. Dobře jej vypracujte, aby se nelepilo. Těsto rozdělte na menší a větší díl a vyválejte na placky. Z větší vykrojte oválky, z menší udělejte tenčí válečky, které přitiskněte na oválky do tvaru osmičky. Vnitřky naplňte vychladlým pudinkem a pečte dozlatova
na 180 °C.

Pudinkové ptačí mléko

Doba přípravy: 20 minut

POTŘEBUJETE (na 4 porce):
1 balení vanilkového pudinku
600 ml mléka
2 balíčky vanilkového cukru
2 bílky
100 g cukru krupice
plátky mandlí
1 lžičku skořice

POSTUP:
Z bílků a cukru ušlehejte sníh. Mléko přiveďte k varu a těsně před tím, než začne vařit, ho ztlumte. Ze sněhu naberte vždy lžící hromádku a tu dejte do horkého mléka na dvě minuty. Poté otočte a povařte další dvě minuty, aby sníh nebyl syrový. Postupně takhle vyrobte ze sněhu nočky, které dáte na talířek. Pak v mléce svařte pudink podle návodu tak, aby byl tekutější, vmíchejte skořici a nechte lehce vychladnout. Pak ho nalijte do misek a podávejte s našlehanými sněhovými nočky na povrchu posypanými plátky mandlí.

 

Doporučujeme

Články odjinud