10 mýtu o klíšťatech a očkování proti klíšťové encefalitidě

7 komentářů

Anonymizovaný
12. srpna • 12:17

Jasně, vůbec to není drahé. Při pětičlěnné rodině - 3x800x5 ..... 12.000,- to je pakatel ...... schválně kolik z těch 800,- Kč jde na výrobu a na distribuci a kolik na zisky?

Bětuše
21. března • 13:52

marienka34: Ahoj, taky jsme se rozhodli očkovat proti klíšťovce, existují dvě varianty očkování, jedna zimní a jedna letní, v té proběhne očkování rychleji, v méně dávkách. nám už teď doktor doporučil tu letní varinatu. Určitě to jde, neodkládejte to, zvlášť děda:)

marienka34
17. března • 12:22

Viděla jsem, jaké následky může klíšťová encefalitida mít. Rozhodla jsem se pro očkování a ráda bych nechala oočkovat celou rodinu. Poradíte, kdy je nejvhodnější doba? Lze to ještě teď před létem nebo už je pozdě? Chci očkovat i dědu, tak bych ráda znala co nejvhodnější čas, aby to pro jeho tělo byla co nejmenší zátěž...Díky za rady

Bublinka15
28. července • 11:50

Díky za tip na Provakcín, ten název sice v naší rodině způsobil zvednutí obočí, ale když se vysvětlilo, jak to má fungovat, dostala jsem zelenou na nákup :-)). Tak véřím, že fungovat bude... Dám pak vědět, Nurofen prozatím odkládám na horší časy :-).

Rebeca34
13. července • 16:37

Taky mám vůči chemii na chemii (očkování a pak antipyretika) svůj názor... Zkusili jste homeopatika? Nebo skvěle zabírá sirup provakcín. :-) Obsahuje přírodní složky, které působí na srážení teploty a proti dalším nežádoucím účinkům :-).

Beskydka
4. července • 18:58

Také děkuji za článek a mám dotaz k mýtu č. 6 - lze se nějak preventivně vedlejším účinkům zabránit? Myslím nechemickou cestou - ne nurofenem a podobně :-).

marienka34
15. dubna • 16:08

Skvělý článek! Já osobně tedy očkovaná nejsem, ale děti očkované mám. Naivně jsem si totiž myslela, že hlavně děti budou mít hrozný průběh :/ No musím hold myslet i na mě :) Až půjdu k lékaři, optám se ho.

Doporučujeme

Články odjinud