10 potravin, které musíte jíst před pitím alkoholu. Probudíte se bez kocoviny a bez zažívacích potíží

1. 6. 2019
10 potravin, které musíte jíst před pitím alkoholu. Probudíte se bez kocoviny a bez zažívacích potíží
Chystáte se někam na večírek, oslavu či návštěvu a víte, že budete konzumovat alkohol? Pak si dávejte pozor na to, co sníte předtím. Výběr potravin má totiž velký vliv na to, jak se budete cítit na konci dne, a hlavně druhý den ráno, pokud byste to s alkoholem přehnali.

Jídlo je základ

Před kocovinou vás zachrání konzumace správných potravin ještě předtím, než si dopřejte skleničku. Ty vám pomohou nejen kontrolovat hlad, ale taky vyrovnají hladinu elektrolytů, čímž se sníží některé nežádoucí účinky spojené s alkoholem. Naopak konzumace jiných potravin může skončit nadýmáním, dehydratací, pálením žáhy nebo zažívacími potížemi. Rozhodně se před konzumací alkoholu vyhněte kořeněným jídlům, čokoládě, syceným nápojům a kofeinu. Nevhodné jsou taky bramborové lupínky, slané preclíky a sušenky, které mohou vyvolat nadýmání a plynatost (zejména v kombinaci s alkoholem).

Určitě taky vynechte rafinované sacharidy a sladké potraviny, jako jsou bílý chléb, těstoviny, sladkosti a limonády. Tyto potraviny se nejen pomaleji tráví, ale můžou taky způsobit kolísání hladiny cukru v krvi, což zvyšuje riziko pozdějšího přejídání se. Nezapomínejte taky neustále popíjet čistou vodu, abyste ráno neměli kocovinu. A které potraviny je tedy vhodné jíst?

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Dnes je prostě den, ve kterém nechcete být sami a ležení u televize není pravé ořechové. Pokud vyrazíte mezi lidi anebo jen tak na procházku, všechno bude fajn. Možná byste snesli také…

Nejčtenější články

Doporučujeme