10 věcí, které by neměly chybět v dámské kabelce

10 věcí, které by neměly chybět v dámské kabelce

Mít u sebe peníze, doklady, klíče a mobil je samozřejmostí pro každého. Ženy s sebou nosí obvykle i spoustu dalších věcí. Kolik rtěnek opravdu potřebujete, víte vy sama. Ale co by v kabelce skutečně nemělo chybět?

1. PEPŘOVÝ SPREJ NEBO JINÝ SEBEOBRANNÝ PROSTŘEDEK by měla u sebe nosit každá žena. Náhoda si nevybírá a sprej či paralyzér pomůže proti opilci i třeba agresivnímu psovi. Podmínkou je mít ho rychle po ruce – v okamžiku napadení je k ničemu, když se budete přehrabovat v celé kabelce – a umět jej použít.

2. LÁHEV VODY poslouží jako zdroj k uhašení žízně, ale pomůže i ve chvíli, kdy máte špinavé ruce nebo oděv a nemáte kde se umýt. Není samozřejmě nutné s sebou tahat obří petlahev, stačí malá lahvička, kterou můžete během dne doplňovat.

3. ZRCÁTKO je nutnost. Hodí se k rychlé kontrole zevnějšku i v případě, že se nemalujete. Nikdy nevíte, jestli vám neuvízl drobeček na rtech nebo kousek jídla mezi zuby.

4. SPODNÍ KALHOTKY nosily v kabelkách už naše babičky a věděly proč. Nehoda se může stát každému a za rezervní spodní prádlo pak budete vděčná.

5. VLOŽKA souvisí s výše uvedenými kalhotkami. I sebepřesnější menstruace se může ohlásit nečekaně a je lepší s takovou situací počítat.

6. PAPÍROVÉ KAPESNÍKY jsou univerzální pomocník. Kromě základní funkce, jíž je očista nosu, poslouží jako toaletní papír, ručník, utěrka, odličovací tampón, čistič oblečení i bot.

7. DEODORANT je nutný. Bez ohledu na reklamu nespoléhejte na to, že některý vydrží 24 hodin. A v parném létě nebo po cvičení se vám rozhodně bude hodit.

8. BALZÁM NA RTY je základní péče, kterou svým rtům dopřávejte kdykoli a kdekoli. Během dne se ústa setkají s jídlem, pitím, sluncem, větrem, často si je nervózně hryzáme. Rozhodně se vyplatí je hýčkat. Jinak se vám odvděčí popraskáním, vysušením a bolestivými záděrkami.

9. GUMIČKA se vám bude hodit, až odpoledne po práci vyrazíte do tělocvičny a zjistíte, že nadýchaná hříva do půli zad není pro hodinu aerobiku to pravé ořechové.

10. ŽVÝKAČKY NEBO TIC TAC oceníte, když potkáte večer v baru okouzlujícího chlapíka a neplánovaně skončíte u něj doma. Kartáček na zuby u sebe nikdo běžně nenosí a vašemu společníkovi by mohl nápadně připomínat heslo „vždy připraven“. Díky žvýkačce se ale ranního polibku nemusíte bát.

(11. KONDOM by sice měl být spíše záležitostí chlapa, ale nespoléhejte na to. Jeden se vám do kabelky rozhodně vejde.)

ČTĚTE TAKÉ:
Jak uvázat elegantní uzel?

ČTĚTE TAKÉ:
Nesmrtelnost rudých rtů! Inspirujte se u slavných celebrit

Doporučujeme

Články odjinud