10 zajímavých věcí, které jste možná nevěděli o Střelci. Toto je pro ně typické | Foto: iStock

Foto: iStock

10 zajímavých věcí, které jste možná nevěděli o Střelci. Toto je pro ně typické

Pokud jste se narodili mezi 22. listopadem a 21. prosincem, patříte k ohnivému znamení Střelce. Tomu vládne Jupiter, který vám dává do vínku optimismus a nadhled. Ochotně také přijímáte nové příležitosti a výzvy, rádi se učíte a zkoumáte. Jste aktivní, upřímní a dobrodružní. Svoboda je pro vás velmi důležitá. Co dalšího je na Střelcích zajímavé?

Cestování je důležitou součástí jejich života

Pro Střelce bývá velmi obtížné zůstat na jednom místě příliš dlouho. Vždy totiž musí plánovat nějaké nové dobrodružství. Ovšem pozor, Střelci nechtějí být jen „turistou“ v novém městě, raději se zcela ponoří do cizí kultury a poznávají tradice všemi smysly. Velmi často ovládají spousty cizích jazyků a může se dokonce stát, že mají větší citový vztah k jiné zemi než k té, z níž pocházejí.

Jaká je obecná charakteristika Střelce podle astroložky Martiny Boháčové? Podívejte se na video: 

Pokračování 2 / 10

Jsou velmi upřímní a přesvědčiví

Střelci mají sklon říkat přesně to, co mají na jazyku i na mysli. Zároveň jsou velmi přesvědčiví, protože to, co říkají, říkají s nadšením, které přenášejí na své okolí. Rádi sdílí své znalosti a nápady s ostatními a ti je oceňují. Musí si však dávat pozor, aby své názory druhým nevnucovali. Někdy by ale měli zpomalit a udělat krok zpět, než vyhrknou první věc, co mají na jazyku.

Pokračování 3 / 10

Rádi nacházejí ve všem hlubší smysl

Střelci mají optimistický pohled na život a rádi věří, že vše se děje z nějakého důvodu. I když čelí obtížné situaci, snaží se v ní vidět hlavně to pozitivní a berou ji jako životní zkušenost. Neměli by ale tolik kontrolovat všechny aspekty svého života a měli by věřit, že vše dopadne tak, jak má.

Pokračování 4 / 10

Někdy si na sebe naloží víc, než zvládnou

Střelci jsou velmi aktivní a lehce se pro věci nadchnou. Když začínají s nějakým novým projektem nebo nápadem, snaží se do toho dát maximum. Mívají milión úkolů, aniž by si předem cokoli naplánovali. Takže se často stává, že si příliš pozdě uvědomí, že toho mají až nad hlavu. Je nutné, aby byli více realističtí v tom, co mohou a čeho nelze dosáhnout. 

Pokračování 5 / 10

Mají v sobě lásku k učení

Střelci milují vzdělávání. A mimo školu se rádi učí různé předměty a dále zkoumají konkrétní témata. Neustále si rozšiřují své znalosti o světě a možná mají zájem získat vyšší stupeň vzdělání i mimo univerzitu. Může se jim také stát, že v určité fázi svého života skončí v roli učitele nebo kauče.

Pokračování 6 / 10

Rádi riskují

Střelci nemají problém pohybovat se mimo svou komfortní zónu, takže zkouší nové věci, kterých by se ostatní možná báli. Mívají v sobě určitý vnitřní neklid, takže musí mít neustále něco na práci, co je udrží aktivní a ve střehu. Protože chtějí neustále růst jako lidé, nikdy se necítí zcela pohodlně a v klidu.

Pokračování 7 / 10

Mají spousty přátel z celého světa

Střelcova nadšená a otevřená osobnost k nim zcela přirozeně přitahuje ostatní a ve společnosti se pohybují jako ryby ve vodě. Nebojí se vyjít ze své sociální bubliny a bez potíží a rádi navazují nové známosti. Rádi se obklopují lidmi, kteří je nabádají, aby se na svět dívali jinak, i proto mají přátele v mnoha rozličných skupinách.

Pokračování 8 / 10

Nesnesou omezování

Ve vztahu potřebují Střelci svůj prostor a svobodu a pravděpodobně budou hledat partnera, který je stejně nezávislý jako oni. Jsou nastavení tak, že nepotřebují trávit každou minutu dne s někým, a pravděpodobně je štve, když tomu ten druhý nechce rozumět. Kromě toho je mohou přitahovat lidé, kteří pocházejí z jiného kulturního prostředí nebo z jiné země, případně mají vztah na dálku.

Pokračování 9 / 10

Zajímá je smysl života

Střelci tráví spoustu času přemýšlením o abstraktnějších tématech, jako například proč jsou tady nebo jaká je jejich role ve velkém schématu vesmíru. Chtějí mít pocit, že jsou spojeni s něčím větším, než jsou oni sami. Mohou mít silné náboženské přesvědčení nebo být velmi duchovní a zajímat se o numerologii nebo astrologii.

Pokračování 10 / 10

Čtení a psaní jsou oblíbené koníčky

V hlavě se Střelcům neustále honí tolik nápadů, takže velmi často chtějí svoje myšlenky přenést na papír. Pravděpodobně jsou zruční pisatelé a možná mají talent na to, aby jejich slova zněla velmi poeticky. Také jsou dychtivými čtenáři, takže často jejich knihovny přetékají knihami, protože díky mnoha zájmům se touží dozvědět stále něco nového. Nikdy nelitují peněz, aby investovali do knih.

Doporučujeme

Články odjinud