12 receptů na králíka: Pečený, na smetaně i rizoto | iStock

iStock

12 receptů na králíka: Pečený, na smetaně i rizoto

Pokud člověk nechová králíky, dostane se ke králičímu masu většinou zřídka. V obchodech je pořád v menšině. Přitom je to kvalitní, dietní maso, které by na našem stole nemělo chybět. Zkuste našich 12 osvědčených receptů.

Pečený králík krok za krokem

Základní recept na pečeného králíka, který vyžaduje až dvě hodiny pečení v troubě. Kromě času budete potřebovat už jenom cibuli, česnek, kmín, sůl a špek. Pamatujte, že hlavní kouzlo úspěchu je v jednoduchosti.

Recept na Pečeného králíka krok za krokem najdete zde

Úvodní foto: iStock

Králík na smetaně

Králík na smetaně je vůbec nejznámější ze všech receptů s králičím masem. Samotné maso je velmi jemné a společně se smetanou se bude rozpadat na jazyku.

Recept na Králíka na smetaně najdete zde

Králičí vývar

Kdo by neznal hovězí, slepičí či zeleninový vývar, ale jak často si doma uděláte králičí? Jeho chuť vás dostane a kromě polévky s ním můžete podlévat maso i omáčky.

Recept na Králičí vývar najdete zde

Tipy a triky, jak nevysušit králičí maso a naopak mu dodat šťavnatost, najdete na tomto videu:

Pomalu pečená králičí stehna

Pečte králíka společně s jarní cibulkou, rozmarýnem a mořskou solí. Ingredience do masa vmasírujte a pak už jen hlídejte čas, aby se maso nevysušilo.

Recept na Pomalu pečená králičí stehna najdete zde

Králík v pikantní omáčce

Nenechte se zmást! Pikantní úprava králíka je vhodná i pro kuřecí maso a nejlépe chutná s rýží.

Recept na Králíka v pikantní omáčce najdete zde

Minutka: Králičí játra na pánvi

Rychlá jídla z jedné pánve si zamilujete, obzvlášť během hektického pracovního týdne! Králičí maso si ve většině případů žádá více času, ale když jej nakrájíte na menší kousky, bude hotové během chvilky.

Recept na Minutku: Králičí játra na pánvi najdete zde

Dušený králík na víně

Maso a víno k sobě zkrátka patří! U králičího masa a zvěřiny zaručí lahodný výsledek červené víno. Pokud ale chcete, aby už tak výrazná chuť masa více vynikla, zvolte víno bílé.

Recept na Dušeného králíka na víně najdete zde

Italské rizoto s králičím masem

Není rizoto jako rizoto! Tento recept si nechte na jaro, které svádí k experimentování s medvědím česnekem, houbami a nechybí ani králičí maso. Uvidíte, že nebudete litovat!

Recept na Italské rizoto s králičím masem najdete zde

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Prověřený recept časopisem F.O.O.D. na králičí hřbet s rychlou hořčičnou omáčkou. Stejně jako většina receptů s králičím masem i tento je důkazem, že dobrému masu stačí málo. A většinou jsou to právě sůl, pepř, bylinky a trocha vína.

Recept na Králičí hřbet v hořčičné omáčce najdete zde

Karbanátky z králíka s bramborovou kaší

Máte doma nadbytek králičího masa nebo strávníka, který se mu brání? Vsaďte se, že ani nepozná, jaké maso jste do karbanátků použila. Králičí poznáte nejčastěji podle vůně, která se zde míchá s ingrediencemi, jako jsou slanina, česnek nebo petrželka.

Recept na Karbanátky z králíka s bramborovou kaší najdete zde

Čína z králíka

Maso, zelenina, houby a sójová omáčka aneb pokrm, který se dělá snad v každé domácnosti a který chutná vždy skvěle.

Recept na Čínu z králíka najdete zde

Marinovaná králičí rolka

Ideální oběd na víkend! Maso marinované v předem svařené marinádě nechte uležet alespoň 24 hodin, aby vsáklo všechny chutě a vůně, a až poté se vrhněte na pečení v troubě.

Recept na Marinovanou králičí rolku najdete zde

Doporučujeme

Články odjinud