Pokud člověk nechová králíky, dostane se ke králičímu masu většinou zřídka. V obchodech je pořád v menšině. Přitom je to kvalitní, dietní maso, které by na našem stole nemělo chybět. Zkuste našich 12 osvědčených receptů.
Pečený králík krok za krokem
Základní recept na pečeného králíka, který vyžaduje až dvě hodiny pečení v troubě. Kromě času budete potřebovat už jenom cibuli, česnek, kmín, sůl a špek. Pamatujte, že hlavní kouzlo úspěchu je v jednoduchosti.
Recept na Pečeného králíka krok za krokem najdete zde
Úvodní foto: iStock
Králík na smetaně
Králík na smetaně je vůbec nejznámější ze všech receptů s králičím masem. Samotné maso je velmi jemné a společně se smetanou se bude rozpadat na jazyku.
Recept na Králíka na smetaně najdete zde
Králičí vývar
Kdo by neznal hovězí, slepičí či zeleninový vývar, ale jak často si doma uděláte králičí? Jeho chuť vás dostane a kromě polévky s ním můžete podlévat maso i omáčky.
Recept na Králičí vývar najdete zde
Tipy a triky, jak nevysušit králičí maso a naopak mu dodat šťavnatost, najdete na tomto videu:
Pomalu pečená králičí stehna
Pečte králíka společně s jarní cibulkou, rozmarýnem a mořskou solí. Ingredience do masa vmasírujte a pak už jen hlídejte čas, aby se maso nevysušilo.
Recept na Pomalu pečená králičí stehna najdete zde
Králík v pikantní omáčce
Nenechte se zmást! Pikantní úprava králíka je vhodná i pro kuřecí maso a nejlépe chutná s rýží.
Recept na Králíka v pikantní omáčce najdete zde
Minutka: Králičí játra na pánvi
Rychlá jídla z jedné pánve si zamilujete, obzvlášť během hektického pracovního týdne! Králičí maso si ve většině případů žádá více času, ale když jej nakrájíte na menší kousky, bude hotové během chvilky.
Recept na Minutku: Králičí játra na pánvi najdete zde
Dušený králík na víně
Maso a víno k sobě zkrátka patří! U králičího masa a zvěřiny zaručí lahodný výsledek červené víno. Pokud ale chcete, aby už tak výrazná chuť masa více vynikla, zvolte víno bílé.
Recept na Dušeného králíka na víně najdete zde
Italské rizoto s králičím masem
Není rizoto jako rizoto! Tento recept si nechte na jaro, které svádí k experimentování s medvědím česnekem, houbami a nechybí ani králičí maso. Uvidíte, že nebudete litovat!
Recept na Italské rizoto s králičím masem najdete zde
Králičí hřbet v hořčičné omáčce
Prověřený recept časopisem F.O.O.D. na králičí hřbet s rychlou hořčičnou omáčkou. Stejně jako většina receptů s králičím masem i tento je důkazem, že dobrému masu stačí málo. A většinou jsou to právě sůl, pepř, bylinky a trocha vína.
Recept na Králičí hřbet v hořčičné omáčce najdete zde
Karbanátky z králíka s bramborovou kaší
Máte doma nadbytek králičího masa nebo strávníka, který se mu brání? Vsaďte se, že ani nepozná, jaké maso jste do karbanátků použila. Králičí poznáte nejčastěji podle vůně, která se zde míchá s ingrediencemi, jako jsou slanina, česnek nebo petrželka.
Recept na Karbanátky z králíka s bramborovou kaší najdete zde
Čína z králíka
Maso, zelenina, houby a sójová omáčka aneb pokrm, který se dělá snad v každé domácnosti a který chutná vždy skvěle.
Recept na Čínu z králíka najdete zde
Marinovaná králičí rolka
Ideální oběd na víkend! Maso marinované v předem svařené marinádě nechte uležet alespoň 24 hodin, aby vsáklo všechny chutě a vůně, a až poté se vrhněte na pečení v troubě.
Recept na Marinovanou králičí rolku najdete zde