12 rozhodnutí, která vám změní život

12 rozhodnutí, která vám změní život

Nelíbí se vám, co žijete? Všechno se dá změnit, jen se pro to musíte rozhodnout. Otevřete novou kapitolu a začněte znovu, s čistým štítem. Život vám přece dává neomezené šance, jen si je musíte připustit k tělu…

1. Hlavně začít

První krok k tomu (bez ohledu na to, jak to nakonec dopadne), aby se vůbec v budoucnu mohlo něco změnit, je začít. Můžete si naplánovat cokoli, ale pokud neuděláte ten první krok, kterým byste mohli navázat a udělat druhý, třetí… nikdy se nic nestane ani nezmění.

Pokračování 2 / 12

2. Soustřeďte veškeré úsilí

Přestaňte se dívat na hodinky a počítat, kolik času vám co zabralo a jestli jsou už konečně vidět nějaké výsledky. Nečekejte, že cíl bude snadno dosažitelný – ke každému, zvlášť ušlechtilému a velkému – vede většinou hrbolatá a klikatá cesta. Kdyby to tak nebylo, tak už dávno máte všechno, na co jste si jen pomysleli, a všichni ostatní taky.

Pokračování 3 / 12

3. Sledujte cíl

Buďte si vědomí všeho, co děláte. Sledujte svůj vlastní cíl a nenechte se například svést na cestu, která vede k cíli někoho jiného. Nikdo nemůže žít váš život a také vy nemůžete žít život někoho jiného. Ten nejlepší, nejúspěšnější je ten váš unikátní. Pokračujte stále vpřed, ignorujte všechny negace, které si občas tak štědře na vás vylévají ostatní, kteří stále ještě stojí na místě a neudělali jediný krok ke splnění svého vlastního snu nebo cíle. Měli byste žít tak, abyste na svůj život byli hrdí. A pokud najednou zjistíte, že to tak není, měli byste najít v sobě odvahu zase se na svou cestu vrátit zpátky.

Pokračování 4 / 12

4. Věřte si

K tomu, abyste se stali nejlepší verzí sama sebe, už všechno máte – máte sebe. Věřte tomu, že jste schopni pracovat a dostat se dál než kdykoli předtím, věřte, že jste na to dost mladí nebo dost staří, dost chytří a dost silní. Nebraňte ve splnění snů sami sobě nějakými falešnými nebo iluzorními omezeními. Nikdo, kdo s vámi nešel životem v každé vteřině bok po boku, vám do něj nemá co mluvit, ať je to, kdo je to.

Pokračování 5 / 12

5. Zaměřte se na řešení

Zaměřte se na cíl a ne na to, co by jeho dosažení mohlo bránit. Nenechte negativní myšlenky běhat svou myslí. Jděte si tiše a vytrvale dál za svým. Život vždycky bude plný výzev a zkoušek, ale vy se je snažte vnímat jako to, co opravdu jsou – ne coby překážky, ale cenné příležitosti k růstu. Zaměřením se na řešení problémů pomůžete všem, kdežto když se v nich budete utápět, nepomůžete ani sami sobě.

Pokračování 6 / 12

6. Přijměte, co nemůžete změnit

Co opravdu nejde nebo k čemu máte odpor, nechte být. Některé věci opravdu změnit nemůžete, tak se jimi netrapte. Naučte se některé věci přijmout a vzdejte se touhy mít nad nimi kontrolu do těch nejmenších detailů. Odměnou za to vám bude neuvěřitelný vnitřní mír.

Pokračování 7 / 12

7. Nechte minulost v minulosti

Pokud budete stále jitřit staré rány, nikdy se vám nezahojí. Nechte prostě minulost být, žijete teď a tady. Co se stalo, stalo se. Spolkněte tu hořkou pilulku a žijte dál. To je volba, kterou potřebujete udělat. Ano, můžete žít v minulosti a hýčkat si stará trápení, ale čemu to pomůže?

Pokračování 8 / 12

8. Odpočiňte si

Někdy je dobré hodit všechnu práci za hlavu a pořádně si odpočinout. Když se pak k práci vrátíte, můžete se na ni podívat s čistou hlavou a novýma očima. Pokud se vyšťavíte do maxima, abyste něco dokončili, je pravděpodobné, že nasekáte spoustu chyb, což nakonec zhorší kvalitu celého výsledku.

Pokračování 9 / 12

9. Nechte za sebe mluvit činy

Nemluvte, konejte. Každý vzor je vzorem pro své činy. Proto ho ostatní následují a jako houba nasávají všechno, co dělá, a snaží se to zopakovat. Nechte za sebe mluvit své činy.

Pokračování 10 / 12

10. Buďte upřímní a laskaví k ostatním

Laskavá slova vytváří důvěru. Laskavost myšlení vytváří pozitivní vibrace a laskavost v kombinaci s nesobeckostí tvoří lásku. Soucit nám dává možnost podstatně ovlivnit život každého člověka, se kterým máme co do činění – včetně sama sebe. Když pomůžete najít cestu ztraceným a uděláte společnost osamělým, pomůžete nejen jim, ale dáváte sílu také sobě.

Pokračování 11 / 12

11. Dávejte najevo lásku

Nemusíte být dokonalá, abyste mohla mít vztah na celý život. Může takový být, ale jen v případě, když se ho účastní všichni, kterých se týká, když jsou za něj všichni připraveni bojovat a pracovat na jeho uchování. Láska by měla být hlavně upřímná – ne ve slovech, ale v činech.

Pokračování 12 / 12

12. Pomozte změnit alespoň jeden život

Bez ohledu na to, jak pateticky to zní, opravdu můžete změnit svět tím, co děláte a co šíříte. Každý, zdánlivě bezvýznamný malý dobrý čin má někde v budoucnosti svůj velký výsledek. Myslete na to.

Sledujete seriály? Podívejte se, který sexy doktor nás teď baví v Modrém kódu.

Doporučujeme

Články odjinud