15 potravin, které nás pomalu zabíjejí. Přitom je běžně jíme

22. 8. 2019
15 potravin, které nás pomalu zabíjejí. Přitom je běžně jíme
Věděli jste, že existují potraviny, které nás pomalu, ale jistě připravují o zdraví? Většina z nás jich má poměrně hodně v každodenním jídelníčku. Problém je, že když zkombinujete všechny tyhle „dobroty“, dostanete smrtící koktejl. Možná je načase udělat pár změn a v zájmu svého zdraví si začít více vybírat.

Rakovina i vysoký tlak

Napadlo by vás, že například obyčejný rajský protlak v konzervě je nezdravý? Nás tedy rozhodně ne. Existuje řada potravin, o kterých si dokonce myslíme, že jsou zdravé, a přitom je to zcela obráceně. Rozhodně se jim proto vyhýbejte, jak to jen půjde. Jejich nadměrná či pravidelná konzumace vede k vysokému tlaku, vysokému cholesterolu, onemocněním srdce a cukrovce a jsou potenciálně karcinogenní. A ruku v ruce s nimi jdou často obezita, deprese a prohloubení úzkostí. Pojďme se tedy podívat na potraviny, kterým bychom se raději měli vyhýbat. 

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Ve finále pracovního týdne jste rozmrzelí a nic nestíháte. Asi byste si měli dát pozor na to, co šéfovi řeknete. Je docela jisté, že si vás pozve na kobereček. Pokud se to stane, tak mu v…

Nejčtenější články

Doporučujeme