15 potravin, které nás pomalu zabíjejí. Přitom je běžně jíme

12. 7. 2018
15 potravin, které nás pomalu zabíjejí. Přitom je běžně jíme
Věděli jste, že existují potraviny, které nás pomalu, ale jistě připravují o zdraví? Většina z nás jich má poměrně hodně v každodenním jídelníčku. Problém je, že když zkombinujete všechny tyhle „dobroty“, dostanete smrtící koktejl. Možná je načase udělat pár změn a v zájmu svého zdraví si začít více vybírat.

Rakovina i vysoký tlak

Napadlo by vás, že obyčejný rajský protlak v konzervě je nezdravý? Nás tedy rozhodně ne. Existuje řada potravin, o kterých si dokonce myslíme, že jsou zdravé, a přitom je to zcela obráceně. Rozhodně se jim proto vyhýbejte, jak to jen půjde. Jejich nadměrná či pravidelná konzumace vede k vysokému tlaku, vysokému cholesterolu, onemocněním srdce a cukrovce a jsou potenciálně karcinogenní. A ruku v ruce s nimi jdou často obezita, deprese a prohloubení úzkostí. 

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Problém, se kterým jste se dosud nesetkali, zvládnete dnes na výbornou. Znovu se potvrdí, že je nejlepší, když člověka hodíte do hluboké vody. Naučí se plavat nebo se utopí, což naštěstí…

Nejčtenější články