Herečka Greta Garbo Profimedia

Herečka Greta Garbo Profimedia

Greta Garbo svoji orientaci nikdy nepotvrdila  Profimedia
Svůdník Cary Grant Profimedia
Herec Cary Grant byl čtyřikrát ženatý Profimedia
Hvězda seriálu Útěkz vězení Wentworth Miller Profimedia
28
Fotogalerie

15 slavných gayů a lesbiček: Věděly jste to o všech?

Ve filmech a seriálech jsou často za lvy salónů a sexuální dračice, které si užívají pozornosti a přízně opačného pohlaví, ve skutečnosti však dávají přednost tomu svému. Které známé tváře se netají homosexuální orientací a jak s touto situací bojovaly?

Greta Garbo

Jedna z prvních hereček, u které se diskutovalo o její sexuální orientaci, byla kráska Greta Garbo. Sama herečka fakt, že by dávala v milostném životě přednost ženám, nikdy veřejně nepotvrdila, její životopisci se ale shodují, že pokud nebyla přímo lesbička, byla určitě bisexuální.

Pokračování 2 / 13

Cary Grant

Muž, kterému padaly k nohám tisíce žen. Mohl si vybírat, ale přesto ho jeho srdce táhlo spíše k mužům. I když si prošel čtyřmi manželstvími, potomka z nich má jen jednoho, a to dceru Jennifer Grant. Svými sňatky se sice snažil svoji homosexuální orientaci maskovat, to, že tajně pokukoval po mužích, ale bylo veřejným tajemstvím.

Pokračování 3 / 13

Wentworth Miller

Pamatujete si veleúspěšný seriál Útěk z vězení? Řada žen na něj koukala jen proto, že mohla oči nechat na hezounovi Wentworthovi Millerovi, který zde hrál hlavní roli a brzy se stal idolem. Platonicky ho milovaly davy žen a dívek. Svoji homosexuální orientaci sice dlouhá léta popíral, s pravdou ale stejně vyšel na světlo, a to v roce 2013.

Pokračování 4 / 13

Ricky Martin

V 90. letech kvůli slavnému zpěvákovi šílely tisíce mladých dívek. Okatý hezounek byl lamačem dívčích srdcí a fanouškovskou základnu si tvořil nejen pod pódiem, ale i v seriálech jako herec. I přesto, že vždy randil s ženami, o jeho orientaci se spekulovalo. Když konečně v roce 2010 potvrdil, jak se věci mají, nikoho to příliš nepřekvapilo. Tvrdí ale, že všechny své ženské partnerky skutečně miloval.

Pokračování 5 / 13

Portia de Rossi

Do blonďaté krásky se zase houfně zamilovávali muži, zejména v době, kdy hrála chladnou právničku v oblíbeném seriálu Ally McBealová. Něžná blondýnka s dlouhými vlasy a dokonalou postavou typickou lesbičku ani vzdáleně nepřipomíná a je pravdou, že si vyzkoušela i manželství s mužem. V současnosti ale žije s úspěšnou moderátorkou Ellen DeGeneres, za kterou je vdaná.

Pokračování 6 / 13

Neil Patrick Harris

Blonďatý herec se proslavil jako miláček a milovník žen. Upozornil na sebe totiž rolí Barneyho Stinsona v sitcomu How I Met Your Mother, který u nás běžel pod názvem Jak jsem poznal vaši matku. Barney je v seriálu chorobný svůdce žen, který se vyžívá v hrách, léčkách a milostných výzvách jen proto, aby dotyčnou dostal do postele. A čím víc, tím líp! V reálném životě ale dává Neil přednost mužům a je věrný až za hrob. Svoji orientaci veřejně přiznal v roce 2006, kdy už dva roky žil se svým manželem Davidem Burtkou. Vychovávají spolu dvojčata, chlapečka a holčičku, které jim roku 2010 porodila náhradní matka.

Pokračování 7 / 13

Sara Gilbert

Herečka Sara Gilbert se proslavila v americkém seriálu Roseanne, kde působila dlouhých devět let. V posledních letech se občas objevuje v sitcomu Teorie velkého třesku, kde ztvárňuje kousavou Leslie Winkle. Herečka prošla dvěma lesbickými manželstvími, z nichž má 3 děti, u dvou z nich je biologickou matkou. Momentálně žije se zpěvačkou Lindou Perry, která se zapsala do povědomí veřejnosti už v 90. letech, kdy s dívčí skupinou 4 Non Blondes nazpívala megahit What’s Up.

Pokračování 8 / 13

Jim Parsons

Další hvězda ze seriálu Teorie velkého třesku, který hájí barvy homosexuálů, je Jim Parsons. V sitcomu hraje asi nejvtipnější postavu pošahaného vědce Sheldona Coopera, jenž věčně bojuje se všemi okolo, protože je tak trošku nesnesitelný. Svoji orientaci přiznává odjakživa a víc než deset let žije se svým o čtyři roky mladším přítelem. Pravidelně také získává ocenění od asociací podporujících gaye a lesbičky.

Pokračování 9 / 13

Cynthia Nixon

Kultovní seriál Sex ve městě je o čtyřech ženách, které neustále řeší nějaké problémy s muži, a čtyři hlavní hrdinky proslavil po celém světě. Jedna z nich ale v reálném životě muže neřeší, dává totiž přednost ženám. Je jí Cynthia Nixon, v seriálu vystupující pod jménem Miranda Hobbes. Byla vdaná a s bývalým manželem má dvě děti, které v současnosti vychovává se svojí partnerkou Christine Marinoni.

Pokračování 10 / 13

Jodie Foster

Herečka se svého prvního výrazného úspěchu dočkala v roce 1991, kdy si zahrála agentku FBI Clarice Starling. Krátce poté se začala hlásit k homosexuální orientaci, a ačkoliv si poté pořídila dva syny, jejich otcové nejsou dodnes známi. Herečka má diplom z americké univerzity Yale a pravidelně se objevuje v žebříčku 50 nejvlivnějších amerických gayů a lesbiček.

Pokračování 11 / 13

Jane Lynch

Oproti Portie de Rossi připomíná Jane Lynch typickou lesbičku na první pohled. Čeští diváci ji znají především jako podivnou tělocvikářku z ještě podivnějšího, avšak úspěšného seriálu Glee, zahrála si ale v řadě dalších filmů a seriálů a také za své výkony získala řadu prestižních ocenění. K homosexualitě se hrdě hlásí a je velkou bojovnicí za práva gayů a lesbiček. Ostatně objevila se i v oblíbeném americkém seriálu The L Word, který je právě o životě LGBT komunity.

Pokračování 12 / 13

T. R. Knight

I v seriálu Chirurgové je herec, který se netají svojí homosexualitou. T. R. Knight zde hraje stážistu George O‘Malleyho a i u jeho role se jeho sexuální orientace propírá. V reálném životě se Knight svojí láskou k mužům netají a už tři roky žije v manželství s Patrickem Leahem.

Pokračování 13 / 13

Cara Delevingne

Úspěšná modelka i herečka před časem přiznala, že svoji orientaci řešila už od dětství, ale do dívky se poprvé zamilovala až ve dvaceti letech. Přesto o sobě neříká, že je lesbička, byla ve vztahu s ženami i s muži a nevyhraňuje se na homosexuální, bisexuální ani heterosexuální orientaci.

 

 

Doporučujeme

Články odjinud