1.Leden - Závody v porodnicích

Každý rok se dočteme v novinách nebo se dozvíme z televize, kde a v kolik hodin se narodil první občánek České republiky, kdy první pražánek, brňánek, ostravánek atd.

1.Leden - Závody v porodnicích

 Každý rok se dočteme v novinách nebo se dozvíme z televize, kde a v kolik hodin se narodil první občánek České republiky, kdy první pražánek, brňánek, ostravánek atd., a kolik penízků a dárečků od státu či místního úřadu nebo magistrátu dostane do vínku.

Popularitu ani dary nikomu neberu, mateřská 2500,- nikoho nevytrhává a je to roztomilý vidět v novinách mimino a jeho maminu, pokud tedy jsou roztomilí.

Jenom mě už nebaví poslouchat, že se v Praze na Bulovce narodilo první dítě r.2000 v první minutě a teď dokonce někde snad v Třinci v prvních 15 vteřinách po půlnoci. A ještě to řekne onen porodník beze studu ve tváři do televize!

Většině lidem to je úplně šumafuk, nám z oboru to některým prostě vadí. Nikde nikdo ještě neurčil, co se bere za ono porození, fází porodu je vícero. Každý si ho může vykládat ku prospěchu svému. Asi logické to je, když se porodí dítě celé. Ovšem pak "někdo" mluvil "něco" o hlavičce, o pupečníku, o placentě, no a tak si to může brát každý podle svého (a "jeho" porodnice pak může být "slavná".)

Kromě toho, i kdyby měli "poctivý hodinky", není problém porod urychlit či pozdržet. Na 15 vteřin rozhodně. A i kdyby to bylo 15 vteřin před půlnocí, tak není zas takový problém do porodní knihy, kde jsou "obyčejné" porody odstupňované po pěti minutách, napsat čas o půl minuty jiný.

Je pravda, že už jsme s trochou ironie očekávali, v kolikže hodin a kdeže to bude.
 Nebyli jsme zklamáni. Nový rekord je na světě!

Autor: Milena

Doporučujeme

Články odjinud