24. duben - Světový den laboratorních zvířat

9 komentářů

Zuzanka
26. prosince • 11:41

Ahoj Happy, se vším souhlasím, ale AVON a ORIFLAME sice tvrdí, že netestují, ale ještě nikdy to nebyli schopný prokázat... Taky jsem se dočetla, že sice testují, ale ohleduplnějšími metodami. Takže to jen tak pro informaci... Měj se krásně.

holky
5. listopadu • 11:16

mame rády zvířata a připadá nám že je to kruté a nespravedlivé vůči zvířatum!jsou to hovada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Happy
29. dubna • 14:21

Holky, já než si koupím jakokuliv kosmetiku, tak musí mít zn.Netestováno na zvířatech!!!!!
Je to hnus! Zvířata miluju, jsou to tvorečci, kteří se lidem bránit neumí. Nivea a další testují. Jediné značky, o kterých vím, že to nedělají je Avon, Oriflame a český Helios Herb!!!
Buďte rozumné a nepodporujte to.

cvachova
26. dubna • 10:39

Mám ráda zvířata,ale mám ráda také děti. Nemocné děti potřebují léky, tak jako dospělí..................

Sofie
23. dubna • 18:55

Zabo, diky, ale s tou Niveou si nejsem jista, myslim ze Nivea v tom jede tak napul.

Ja.kocka
23. dubna • 15:02

Zítra 24.4.od 14.hod začíná na Staroměstském náměstí akce "Pochod za nahrazení pokusů na zvířatech" .

?ába
22. dubna • 10:22

To Sofie: kosmetiky netestované na zvířatech je mnohem víc - za tu trochu dražší, lze povatovat např. Dr. Hauschka. Z těch levnějších je to Avon, Oriflame. A v supermarketech určitě seženeš Niveu, která není testovaná.

22. dubna • 9:23

Vegetarianka Sofie
Nakupujte a pouzivejte pouze kosmetiku netestovanou na zviratech (napr. cesky Ryor, ktery je velmi kvalitni). Nekdy je ovsem potreba vice hledat. Paradoxem je bohuzel to, ze ve velkych obchodnich retezcich je k dostani pouze kosmetika testovana...

Mary
22. dubna • 7:24

Já mám tady úryvek z článku:
"Zákaz testování na zvířatech v EU je velkým krokem vpřed. Abychom však zamezili dovozům takových výrobků do EU, bylo velmi důležité dohodnout se i na zákazu prodeje. Jsem přesvědčen, že je to z dlouhodobého pohledu výhodné i pro laboratorní zvířata vně Evropské unie. Dosáhli jsme velmi vyvážené dohody," komentoval to dánský ministr životního prostředí Hans-Christian Schmidt.Směrnice zakazuje testy kosmetiky a kosmetických přísad na živočiších, pokud existují alternativní metody. Má začít platit po šestileté přechodné lhůtě."Během přechodného období lze vyvíjet alternativní způsoby testování, které nahradí pokusy na zvířatech," prohlásilo nynější dánské předsednictví EU. Bude-li tedy směrnice schválena příští rok, začne zákaz testování platit v roce 2009.
.....................
V kontextu s tímto nerozumím větě v článku : I když v EU má zákaz testování kosmetiky na zvířatech skončit až v roce 2007, doufáme, že ČR zůstane v této oblasti progresivní a že v další novele zákona nedojde ke změkčení tohoto opatření.

Doporučujeme

Články odjinud