Krémová polévka z pórku je velmi lahodná

Krémová polévka z pórku je velmi lahodná

Můžete zkusit i jen nakrájet brambory, pórek a přidat kmín a máte také pórkovou polévku (dochuďte ji máslem a tebi kvasnicemi)
Boršč nahradí hlavní jídlo
Do boršče nemusíte dávat maso, řepa to "zvladne" i bez něj
Ochuťte mrkvový krém čerstvým koriandrem
6
Fotogalerie

3 skvělé polévky: Mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou volbou. Využijte skladovou českou zeleninu a vyčarujte z ní tři skvělé a hutné polévky.

Pórková polévka se slaninou

Kdo by nemiloval krémovou pórkovou polévku? Zkuste ji doplnit dobrou anglickou slaninou, která polévce dodá úplně jiný chuťový rozměr. Problém budete mít možná se sháněním pastináku. Můžete ho nahradit celerem nebo kořenem petržele. Recept na Pórkovou polévku se slaninou najdete zde.

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč má tu skvělou výhodu, že do něj použijete všechnu zeleninu, která se vám skrývá ve spíži; řepu, mrkev, rajčata, bílou papriku a cibuli. Na stůl se vám dostane obří nálož zeleninové polévky, která vám dodá spoustu energie. Recept na Ukrajinský boršč najdete zde.

Mrkvový krém

Mrkvový krém nádherně obohatí koriandr přidávaný na konci. Bez něj chuť polévky nebude tak intenzivní a výrazná. Doporučujeme čerstvý, který seženete na trzích, kde mají nádherně voňavý. Mrkvový krém ocení hlavně vegetariáni. Recept najdete zde.

Doporučujeme

Články odjinud