3 tipy na rodinné tematické kalendáře s fotkami

3 tipy na rodinné tematické kalendáře s fotkami

Kalendáře z vlastních fotek patří už řadu let k oblíbeným dárkům pro babičky i pro maminky. Dáváte je i vy rok co rok a jsou pořád stejné? Přinášíme několik nápadů, jak je oživit a zároveň tip na to, kde ušetřit.

Základní idea fotokalendáře se nemění. Vyberete fotky a na prarodiče se každý měsíc budou smát děti a vnoučata. Vyrobit jej je přitom jednoduché. Výrobu totiž nabízí řada fotocenter.

A některá dokonce online. Mezi ty patří například také Piklio.cz, kde fotky nahrajete do online aplikace (takže není nutné nic stahovat), a to buď z počítače a foťáku, nebo z galerie na internetu či z Facebooku. Výroba pak už je zcela intuitivní a navíc si můžete vybrat z řady profesionálních designů. Od 11. do 27. října u nás přitom seženete fotokalendáře v akci!

Tip 1: Podle ročního období

Většina vybírá fotky zkrátka podle toho, jak se jim líbí. Zkuste však třeba zapátrat v rodinné galerii a fotky vybrat tematicky podle ročního období.

Na leden fotku z lyžování v Krkonoších, na únor z dětského karnevalu, kolem Velikonoc samozřejmě loňskou fotku koledníků, v červnu se na fotce mohou vaše děti pyšnit vysvědčením, v létě nesmí chybět momentky od vody, v září zas pouštění draků a v prosinci třeba pečení cukroví.

Tip 2: Jak šel čas

Máte-li už odrostlejší dítě, vyrobte kalendář, který bude zachycovat, jak rostlo. Co měsíc, to jeden rok života. V lednu se tak na babičky bude smát novorozenec, v červnu prvňáček a na konci roku malý puberťák.

Listovat takovým kalendářem bude zábava po celý rok. A že nemáte fotky staršího data v elektronické podobě? Není problém nechat filmy doslova vyvolat na CD nebo nascanovat už vyvolané fotky.

Tip 3: Úsměv pod stromem

Na kalendář tohoto typu se budete muset dopředu připravit. Vyberte si nějaký strom, lépe menší. A každý měsíc před ním vyfoťte svoji ratolest s naprosto stejným výrazem. Jediné, co se tak na fotkách bude v průběhu celého roku měnit, bude oblečení a počasí. Vnouče však bude mít na tváři vždy stejný úsměv.

Doporučujeme

Články odjinud