4 důvody, proč věnovat pozornost ananasu

4 důvody, proč věnovat pozornost ananasu

Na létě je skvělé, že přináší spoustu zábavy, akcí a zážitků. S tím je ale spojený větší výdej energie, kterou musíme odněkud čerpat. Skvělým zdrojem je například ananas. A najde se pro něj i další využití.

Je zdravý

Ananas má spoustu vitamínu C, jehož pomocí posilníte svůj imunitní systém na celé léto. Krom toho je to skvělý zdroj manganu a vitamínu B1, který vašemu tělu dodá spoustu antioxidantů.

Je kouzelný

Ananas má doslova magické schopnosti. Léto bývá plné grilovaček, kde snadno přejíte a může vám být těžko. Nebojte se, není to důvod opustit zábavný večírek – stačí sníst kousek šťavnatého ananasu a hned se začnete cítit lépe.

Je univerzální

Ananas má spoustu využití. Můžete ho sníst jako lehkou svačinku, rozmixovat do smoothie, nebo zapéct do koláče. Není to ale jen šťavnatá dužina, která se dá využít. Jdete na oslavu narozenin a nemáte dárek? Uřízněte vršek ananasu s listy a vložte ho do květináče shlínou. Voilá – máte mini kaktus!

Je prostě dobrý

Stává se, že nám spousta zdravých věcí nechutná a jíme je spíš z donucení v rámci dodržování zdravého životního stylu. Ananas je ale natolik lahodný, že se využívá do jídel všeho druhu. Můžete ho přimíchat do salátů, přidat do masové směsi, nebo jím poklást pizzu. A po dobrém jídle dobré pití – co by to bylo za pina coladu bez ananasu?

Doporučujeme

Články odjinud