5 a jedna chyba, kterou nevědomě podporujete stárnutí kůže

5 a jedna chyba, kterou nevědomě podporujete stárnutí kůže

Kůže je největší orgán lidského těla. Chrání před vnějším prostředím a dává najevo, v jaké zdravotní kondici je naše tělo. Krásná a mladistvá pokožka může být jen ta, která je zdravá a je o ní pečováno. Přečtěte si, zda si ji nevědomky neničíte.

1. Kvalitní péče a odličování je sázkou na jistotu

K péči o kůži (a mnoha dalším věcem) přistupujte se selským rozumem. Vsaďte na vodu, mýdlo a kvalitní kosmetiku. Otočte krémy a podívejte se na složení, ty nejlevnější zpravidla nebudou ty nejlepší. Rozhodně nepodceňujte odličování. Mnoho žen chybuje i v něm a citlivé oční okolí drásá intenzivním stíráním make-upu. Odličujte jemně a směrem dolů či do středu oka.

2. Příliš mnoho kosmetiky škodí

Netvrdíme, že bychom neměly používat krémy a měly chodit nenalíčené. Mnoho profesí vyžaduje být vždy krásná. Každodenní namáhání nánosem líčidel však může ucpat mazové a potní žlázy. Séra, solárium nebo peelingy plní svůj účel, jenom když se používají čas od času. Dopřejte pokožce aspoň jeden den v týdnu oddychu a nechte ji dýchat. Dnes je in přirozený look. Vyvarujte se vizáže zmalované paničky bez vkusu.

Klepněte pro větší obrázek

3. Na kůži se podepíše i horko a chlad

To, že bychom si měli mít ruce a dodržovat intimní hygienu, ví i malé dítě. Pokožka bude krásně svěže vonět – to je ten nejlepší parfém hlavně pro muže. Při sprše se vyvarujte příliš horké vodě se silným proudem. Vlasy i kůže budou šupinkovaté, mastné a bez lesku. Stejně tak extrémní horké a studené počasí dává kůži zabrat. Při zarudnutí vyvolaném alergií nebo po dni na sluníčku aplikujte Fenistil gel obsahující antihistaminikum. Kůže se zklidní a nebude dále podrážděná.

Klepněte pro větší obrázek

4. Namáhaná kůže stárne rychleji!

Kousavý svetr nebo nepříjemná cedulka na novém tričku jsou jednou z nejčastějších příčin podráždění kůže. Svědivý pocit provokuje ke škrábání. Přes rozškrábanou pokožku mohou pronikat do těla škodliviny. Ochranná bariéra je oslabována a rozhodně nevypadá hezky. Díky Fenistilu, gelu s chladivým účinkem, se podrážděná pokožka rychle zklidní, zarudnutí ustoupí a nehrozí vám dlouhé hojení nebo dokonce jizvy po škrábancích.

5. Ideální léčba řeší příčinu i příznaky

Prostřednictvím kůže může tělo varovat, že je něco uvnitř těla v nepořádku. Často za svěděním stojí nesnášenlivost na některé potraviny. Případně se zamyslete, zda nemáte alergii na pyly nebo zvířata. Svědění obyčejně pomine poté co nejste vystavena alergenu během několika hodin nebo dnů. Na těle se však mohou objevit pupínky, kopřivka, zarudnutí, barevné mapy. Od svědení kůže způsobného alergií můžete ulevit opět pomocí Fenistil gelu. Pokud si nejste jisti příčinou, navštivte dermatologa.

Bonus: Obloukem se vyhněte fastfoodu a alkoholu

Kvalitu kůže můžete částečně ovlivnit změnou jídelníčku. Kromě bezchybné kůže můžete vynecháním cukru, lepku a mastných potravin získat i menší konfekční velikost. Meruňky, papriky, mrkev či špenát jsou zdrojem nejen vitamínů, ale i bioaktivních látek (nejznámější je karoten), které přirozeně pomáhají zabarvit kůži do tmavšího opáleného odstínu. Tím můžete prodloužit kvalitu svého opálení.

Více informací na: www.fenistil.cz

Čtěte pečlivě příbalovou informaci. O správném použití se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem. Fenistil1 mg/g gel je lék na použití na kůži. Obsahuje dimetindeni maleas.

V případě otázek kontaktujte prosím: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Czech Republic s.r.o., Hvězdova 1734/2c, 140 00 Praha 4, mail: cz.info@gsk.com, tel: +420 222 001 111. Případné nežádoucí účinky prosím hlaste na: ch.safety@gsk.com. Ochranné známky jsou vlastněné nebo licencované skupinou společností GSK. ©2017 skupina společností GSK nebo poskytovatel příslušné licence Datum přípravy materiálu: 11/2017, ZINC: CHCSK/CHFENI/0012/17

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Doporučujeme

Články odjinud