5 chyb při líčení očí, kvůli kterým vypadáte starší

5 chyb při líčení očí, kvůli kterým vypadáte starší

Ať už bez make-upu nedáte ani ránu nebo si vystačíte pouze s řasenkou a pudrem, je důležité vědět, jak se upravit, abyste svým líčením nedostatky zakryla, ne zdůraznila. Vyvarujte se proto těchto pěti chyb, budete vypadat mladší!

Nedostatek hydratace

Pokud dostatečně nehydratujete pokožku kolem očí, může působit zašedle, unaveně a nehezky. Tím pádem i vy vypadáte starší, než ve skutečnosti jste.

Kůže kolem očí je velmi jemná, a proto vyžaduje speciální péči, aby se nenávratně nepoškodila. Pořiďte si hydratační sérum nebo omlazující krém a pravidelně ho aplikujte do oblasti kolem očí. Uvidíte, že váš pohled bude rozzářenější.

Pokračování 2 / 5

Pudrové oční stíny

Ačkoliv jste na pudrové stíny pravděpodobně zvyklá, protože jsou běžnější než krémové, zkuste se jim vyhýbat. Hrozí u nich totiž, že se vám usadí ve všech záhybech, viditelné vrásky ještě více prohloubí a ty neviditelné zvýrazní.

Sáhněte proto raději po krémových očních stínech, které vytvoří jemnější povrchovou úpravu na očních víčkách.

Pokračování 3 / 5

Matná pokožka

Oblast kolem očí většinou nutně nepotřebuje tunu pudru, abyste ji zmatněla. Naopak, čím více matujícího pudru, tím budete vypadat starší. Pokud máte pocit, že se potřebujete v této oblasti zbavit přebytečného mazu, učiňte tak jemným poklepáním papírového kapesníčku a maximálně zvolte velmi jemný fixační pudr. Hodně také udělá, když jako podkladovou bázi zvolíte kvalitní primer.

Pokračování 4 / 5

Oční linky

Ostře vyrýsované oční linky působí dokonale na mladé svěží tváři, zralé pleti ale mohou spíše uškodit. Ostré hrany totiž působí příliš tvrdě stejně tak jako výrazná černá barva.

Pokud se tedy bez linky neobejdete, volte spíš odstíny šedé nebo tmavě hnědé a vyberte si místo tekutých linek spíš měkkou tužku, kterou lehce rozmažete do ztracena.

Pokračování 5 / 5

Řasenka

Bez řasenky nemá žádné líčení smysl. Některé ženy si lemují oči tmavými linkami, řasenku ale z neznámého důvodu často bojkotují. Takto orámované oči pak působí zapadle a menší, navíc můžete vypadat nezdravě. Nejlepší způsob, jak prohloubit pohled a oči opticky zvětšit, je tak právě řasenka.

Doporučujeme

Články odjinud