Urban Decay 850 Kč

Urban Decay 850 Kč

Too Faced 1 420 Kč
Sisley 2 050 Kč
Sephora Collection 890 Kč
Sephora Collection 490 Kč
16
Fotogalerie

5 chyb při používání stínů, které vám přidají věk

Na rozdíl od mužů máme my ženy velkou výhodu, že můžeme používat make-up, který nám pomáhá zakrýt stopy stárnutí. Při nesprávné aplikaci se ale může stát, že si roky spíš přidáte, než uberete. Jak správně používat stíny, aby pracovaly ve váš prospěch?

Stínujete nesprávně

Vytvořit dokonale vystínované líčení znamená, že je potřeba použít víc než jeden odstín, aby okraje nebyly příliš ostré a tóny se navzájem smísily. Abyste dokonale smíchala barvy, je potřeba na každý odstín použít nový štěteček. Tím se vyhnete tomu, aby váš make-up působil špinavě. Pokud chcete, aby stíny působily co nejpřirozeněji, není na škodu jako základ použít tělové oční stíny na celé víčko.

Pořiďte si paletku stínů! Inspiraci najdete v galerii:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Pokračování 2 / 5

Nerespektujete tvar oka

Při výběru stínů na tvaru oka velmi záleží. Například ženy, které mají převislá víčka, by měly používat světlé tóny ve vnitřním koutku očí, aby docílily zvětšujícího efektu. Pamatujte ale také na to, že čím světlejší tóny používáte, tím víc přitahujete pozornost na konkrétní místo.

Tmavé tóny zase způsobují to, že vaše oko vypadá opticky menší. Nekombinujte proto barvy, které jsou výrazně odlišné, snažte si spíš pohrát se stíny „tón v tónu“ tak, aby tvar vašeho oka vypadal co nejlépe.

Pokračování 3 / 5

Používáte tmavé barvy na nesprávných místech

Ano, staré dobré kouřové líčení vypadá efektně a sexy – ale čím jste starší, tím méně vašemu obličeji prospívá a přidává vám roky. Klasickou chybou bývá, když ve vnitřním rohu použijete tmavé stíny nebo černou linkou pevně obkroužíte tvar očí.

Raději volte linky do ztracena a totéž platí pro stíny, navíc jak už bylo zmíněno, ve vnitřním koutku oka by měly být stíny rozhodně světlé, aby prozářily a zvětšily oko. Tmavé stíny se také snažte nepoužívat na spodní víčko, kde hrozí, že se zvýrazní vrásky.

Pokračování 4 / 5

Nesjednocujete obličej

Možná byste nejraději chodila s kouřovými očními stíny a rudou rtěnkou současně, většina make-up artistů se ale shoduje, že si musíte vybrat, na co zaměřit svou pozornost – buď oči, nebo rty. Jestliže se rozhodnete pro odvážné a výrazné líčení očí, rtěnku zvolte v jemných tónech nebo si rty přetřete pouze leskem. A naopak, pokud si vyberete rudou nebo tmavou rtěnku, na oči použijte neutrální tělové tóny.

Pokračování 5 / 5

Nesledujete trendy

Je známá věc, že trendy spíše stárnou, než aby mládly. Je proto třeba sledovat novinky, abyste si mohla sama vybrat, co vám nejvíc sluší a prospívá. V líčení očí stále ještě občas přetrvává starý trend, kdy se na pohyblivé víčko používají tmavé stíny, a to je chyba.

Nyní se doporučuje na pohyblivé víčko a do vnitřního koutku používat stíny tělové nebo světlé a ztmavovat postupně směrem ven.Tak se vaše oko opticky víc otevře, prozáří a zvětší.

Vyzkoušeli jsme za vás paletku stínů. Podívejte se na video:

Doporučujeme

Články odjinud