5 kadeřnických chyb, které vás udělají zbytečně starší

5 kadeřnických chyb, které vás udělají zbytečně starší

Nejen šaty, ale i vlasy dělají člověka. Volba správného účesu je pro váš celkový vzhled velmi důležitá. Stačí jedna chyba a můžete vypadat o dost starší. Čeho byste se měla vyvarovat, abyste stále působila mladistvě?

Vybírejte si měkké tóny

Jakmile se ve vlasech objeví první šediny, většina žen si je začne barvit. Čím jste starší, tím větší důraz byste měla klást na výběr barvy. Tmavé a výrazné odstíny vás určitě udělají starší. Volte proto měkčí tóny a nebojte se kombinace více barev, takzvaně tón v tónu. Nepokoušejte se příliš experimentovat doma a raději zainvestujte do návštěvy dobrého kadeřníka, určitě se vám to vyplatí. Případně se s ním poraďte, jak si barvu doma udržovat co nejdéle.

Pokračování 2 / 5

Vyvarujte se tupých střihů

Se stárnutím vaše tvář ztrácí plnost a tvar obličeje začíná být hranatější. Nesvědčí mu proto tupé a jednotné střihy, například mikádo těsně pod bradu, které lícuje s čelistí. Doporučuje se proto třeba jeho delší a sestříhaná verze, která bude působit rozpustile, jemně orámuje tvář a změkčí ji, takže bude působit plněji a mladistvěji.

Pokračování 3 / 5

Krátké, nebo dlouhé?

Mnoho žen má obavy, že jim s přibývajícím věkem dlouhé vlasy nebudou slušet, a tak je už po třicítce začínají radikálně zkracovat. Ne vždy je to ale potřeba. Pokud máte rovné a dlouhé vlasy, mějte se určitě na pozoru, protože rovná hříva může působit tvrdě a navíc upozornit na vrásky v obličeji. Jestli ale své kadeře zjemníte vlnami, není důvod je výrazně stříhat. Vlny dodají tváři na objemu a omladí vás. Ideální délka vlasů je zhruba na ramena. I tady se doporučuje vlasy sestříhat, aby získaly na objemu. Pokud máte vlasy zdravé a husté, nemusíte se přemáhat a stříhat je.

Pokračování 4 / 5

Soustřeďte se na kvalitu

Spolu s šedivěním mají vlasy tendenci hrubnout a ztrácet jas. Řada žen to prostě přisuzuje stárnutí a přestane se zubem času bojovat, což je chyba. Dnes je na trhu k dostání spousta přípravků, které vám pomohou udržet vlasy v kondici i v pozdějším věku. Soustřeďte se na ty, které se zaměřují i na výživu pokožky hlavy a jsou určeny pro starší ročníky. Není na škodu zdraví vašich vlasů podpořit i vitamíny, které snadno seženete v každé lékárně.

Pokračování 5 / 5

Nebojte se šedin

Jestliže si myslíte, že šedé vlasy jsou něco ponižujícího, pletete se. Šedá barva na vlasech je v poslední době natolik in, že se tak barví i mladé dívky. Pokud chcete stárnout přirozeně, nic vám nebrání, i tak můžete vypadat šik. Poproste svého kadeřníka, aby vám vlasy tónoval do odstínu šedé a zaměřil se na stříbřité, kovové a popelavé odstíny. Uvidíte, že i šedé či bílé vlasy vám mohou slušet!

Doporučujeme

Články odjinud