5 kroků ke kráse za pouhé 3 minuty: Znáte postup, jak každé ráno ošetřit pleť?

5 kroků ke kráse za pouhé 3 minuty: Znáte postup, jak každé ráno ošetřit pleť?

Určitě znáte uspěchaná rána, kdy musíte zvládnout snídani, péči o rodinu a také o svůj zevnějšek. I když třeba nepoužíváte příliš make-upu, aby to tak zůstalo i do budoucna, měla byste své pleti věnovat rychlou pozornost. Dá se to zvládnout v pěti krocích za pouhé tři minuty!

Krok 1: Čistěte

I když jste celou noc strávila doma v posteli, neznamená to, že vaše pleť nepotřebuje po ránu vyčistit. Určitě jste se trochu zpotila, v polštáři se mohou ukrývat různé bakterie a i u vás doma se jistě trošku práší… Proto na vatový tampónek naneste trochu oleje, tonika, případně micelární vody a pleť důkladně vyčistěte.

Pokračování 2 / 5

Krok 2: Hydratujte

Aby vaše pokožka vypadala svěže, mladistvě a zářivě, je hydratace naprostý základ a není jí nikdy dost. V péči o pleť proto pokračujte pomocí séra, které je nabité živinami, jež vaše pokožka potřebuje, a také ji skvěle hydratuje. O tom, jaké sérum je pro váš typ pleti nejlepší, se poraďte buď v lékárně, nebo s vaší kosmetičkou.

Pokračování 3 / 5

Krok 3: Krémujte

K tomu, aby se sérum řádně vstřebalo a nemísilo se s krémem, je potřeba chvilka. Mezitím si můžete například vyčistit zuby nebo upravit vlasy. Poté se vraťte zpátky k péči o pleť a aplikujte svůj denní krém. Ten by měl mít lehčí složení než noční a rozhodně by měl obsahovat ochrannou složku proti slunečnímu záření a hydratovat. Pokud nevíte, jaký krém je pro vás nejlepší, opět jeho výběr konzultujte s odborníky. Kolem očí samozřejmě použijte krém určený pro oční okolí.

Pokračování 4 / 5

Krok 4: Rozjasňujte

I když jste možná zvyklá chodit bez make-upu, trocha rozjasňovače ještě nikoho nezabila. Zkuste ho trochu nanést na lícní kosti, nos a nad srdíčko rtů. Možná budete mít pocit, že to téměř není vidět, ale na přímém světle dokáže rozjasňovač udělat s obličejem zázraky. A máte-li pocit, že vaše pleť potřebuje trochu sjednotit, použijte před rozjasňovačem BB krém, který dodá obličeji správný nádech.

Pokračování 5 / 5

Krok 5: Rtěnka na závěr

Chcete-li své vizáži dodat městský look, nebraňte se líčidlům. Není třeba to přehánět, velká kouzla dokáže obyčejná řasenka a rtěnka. Řasenka vám prodlouží řasy a zviditelní oči, rtěnka zase dodá punc upravenosti a zvýrazní rty. Nestíháte-li tento poslední krok během uplynulých tří minut, nevadí. Určitě najdete pár vteřin ve výtahu, v autě na semaforech nebo v tramvaji!

Doporučujeme

Články odjinud