5 manželských očekávání, která mohou zničit váš vztah

5 manželských očekávání, která mohou zničit váš vztah

Možná jste si představovala, že se váš vztah s partnerem po svatbě změní a všechno bude jiné. Pravdou ale je, že kromě papíru a prstýnku většinou žádné velké změny nenastávají. A jsou věci, u kterých byste ani neměla očekávat, že budou v manželství jinak než předtím. Které to jsou?

Očekávat, že si vybere mezi vámi a matkou

Ach, ten věčný boj mezi manželkami a tchyněmi… Těžko říct, odkud pramení tato už zaběhnutá rivalita mezi dvěma osudovými ženami muže, ale fakt je, že tyto boje jsou stále velmi časté. Nemůžete ale po svém partnerovi chtít, aby dal přednost vám před vlastní matkou. Přece jen ona je důvod, proč je váš drahý na světě. Snažte se vyhnout malicherným hádkám, raději ustupte, myslete si své a poté si postěžujte kamarádkám u kafe. Jsou-li vaše problémy hlubší, řešte je přímo s tchyní a nestavte manžela do pozice rozhodčího.

Pokračování 2 / 5

Očekávat, že vám bude naslouchat jako kamarádka

Váš životní partner by tu pro vás měl být kdykoliv, když řešíte zásadní krize a závažné problémy, to ano. Chcete-li si ale zanadávat na kolegyni v práci, která vás vytáčí, nebo na již zmíněnou tchyni, nemůžete čekat, že pro vás bude mít pochopení. Muži nejsou na klevetění stavění a my ženy ho naopak občas potřebujeme. Raději se proto obraťte na některou z kamarádek a upusťte páru s ní. Partnera si šetřete na řešení problémů, když půjde opravdu do tuhého.

Pokračování 3 / 5

Očekávat, že už si nikdy nevšimne jiné ženy

Přiznejte se, vy se také občas otočíte po svalnatém trenérovi z posilovny, sympatickém barmanovi nebo prostě pohledném mladíkovi, kterého potkáte na ulici. Nemůžete proto svému partnerovi vyčítat, když se sem tam ohlédne za pohlednou ženou. Je to prostě instinkt a navíc pohled není nevěra. Každý se rád kochá hezkými věcmi, berte to tak. Neznamená to přece, že všeho nechá a opustí vás kvůli neznámé kolemjdoucí!

Pokračování 4 / 5

Očekávat, že si bude upírat své radosti

Chtít po něm, aby se vzdal svých koníčků a zálib, to je přece jen trochu moc. Vy sama se jistě ráda občas věnujete věcem, u kterých svého partnera nepotřebujete, a on vám to nezakazuje. Proč byste tedy po něm měla chtít, aby hodil všechny své radosti za hlavu? Doma byste pak měla tak akorát znuděného nespokojeného chlapa, což by ke šťastnému manželství opravdu nevedlo.

Pokračování 5 / 5

Očekávat, že se zbaví přátel

Chtěl snad po vás někdo, abyste řekla sbohem svým kamarádkám, se kterými tak ráda chodíte sportovat, na kafe nebo na výlet s dětmi? Pravděpodobně nechtěl. Není proto důvod, proč by se váš manžel měl vzdávat svých kamarádů, pokud tedy nějakým způsobem nenarušují vaše manželství. Pokuste se s nimi spřátelit nebo pokud vám vyloženě nejsou sympatičtí, prostě je tolerujte. Buďte ráda, že váš manžel nějaké přátele má a nemáte ho neustále doma u televize!

Doporučujeme

Články odjinud