5 nápojů, které vám pomohou hubnout, zatímco spíte

5 nápojů, které vám pomohou hubnout, zatímco spíte

Spánek je jedna z nejdůležitějších věcí, které pomáhají udržet si zdraví i postavu. Pokud ale nemůžete usnout, celou noc se budíte a vstáváte vyčerpaná, metabolismus zpomaluje a vy začínáte přibírat na váze. Nedostatek spánku také ovlivňuje hladinu cukru v krvi, což má za následek častější pocit hladu, avšak pomaleji spálené kalorie. Při hubnutí pomáhají nápoje, které vám zajistí kvalitní spánek, což vede k úbytku váhy. Tady je pět těch nejlepších.

Mléko

Určitě už jste slyšela rčení „spát jako nemluvně“. Miminka spí dobře, protože před usnutím dostanou teplé mléko. Sklenice ohřátého (vlažného nebo horkého, to už je na vašich preferencích) mléka vám může dopomoct ke klidnému spánku. Tento nápoj je totiž zásobárnou vápníku a tryptofanu. Pokud díky jedné sklenici teplého mléka následně získáte osm hodin zdravého posilujícího spánku, rychleji se vám rozběhne metabolismus a také nebudete mít tolik chuť na nezdravé kalorické bomby. Jestli pravidelně cvičíte, mléko vám díky proteinu kaseinu také pomůže budovat svaly.

Jak pomůže jóga k lepšímu spánku? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 5

Heřmánkový čaj

Heřmánek je známý tím, že se po něm dá dobře usnout. Po hrnku heřmánkového čaje vaše tělo zaznamená zvýšení hladiny glycinu, což je neurotransmiter, který nejenže působí jako mírné sedativum (takže už žádné prášky na spaní!), ale také celkově uvolňuje. Navíc zlepšuje a stabilizuje glykemický index, čímž pak také napomáhá hubnutí. Tenhle bezkofeinový nápoj vám tedy nahradí i detoxikační čaj. Heřmánek je prostě všestranný.

Pokračování 3 / 5

Hroznová šťáva

Malá sklenice stoprocentní hroznové šťávy, kterou vypijete před spaním, vám pomůže spalovat tuk, když budete snít své sladké sny. Výzkumy ukazují, že pokud budete jíst nebo pít jednoduché sacharidy, které se nacházejí v hroznové šťávě, bude tělo produkovat inzulin, a díky tomu harmonicky regulovat i další rytmy v těle. Hrozny jsou také plné antioxidantů přeměňujících kalorie, které se jinak ukládají jako tuk, na energii. A za to už vám malá sklenka tohoto lahodného nápoje opravdu stojí, nebo ne?

Pokračování 4 / 5

Sójové proteinové nápoje

Většina lidí má pocit, že proteinové koktejly jsou určené jen pro svalovce v posilovnách, ale ve skutečnosti sójové proteinové nápoje přetékají tryptofany. Tato aminokyselina snižuje hladinu kortizolu, který pomáhá v boji proti ukládání tuku. I když se váš metabolismus při spánku zpomaluje, stále přece jen pracuje a váš lehký proteinový nápoj tělo i před spaním dobře stráví a absorbuje.

Pokračování 5 / 5

Kefír

Nápoj bohatý na probiotika je vyrobený z kysaného mléka. Ve střevech zvyšuje hladinu zdravých bakterií, které podporují trávení a vstřebávání vitaminů a minerálů. Nejen kefír, ale také jogurtový nápoj vám pomůže zlepšit váš spánek a zvýšit sportovní výkon.

Doporučujeme

Články odjinud