5 překvapivých důvodů, proč zima prospívá vaší pleti

5 překvapivých důvodů, proč zima prospívá vaší pleti

I když před sebou máme několik dlouhých zimních měsíců, nemusí to ještě nutně znamenat jen deprese, nadávání na mráz a vyhlížení jara. Zima pro nás a naši pleť může mít i pozitivní účinky.

Čisté póry

Chladnější počasí může působit jako tonikum a stahuje pleť. Sníží počet černých teček a udrží póry méně viditelné a uzavřené. Chladno také zpomaluje a brání tvorbě kožního mazu, který zamezuje hydrataci vlasů a pokožky. Vlasy jsou tak lesklejší a snižuje se pravděpodobnost tvorby akné. To ale platí jen pro majitelky smíšené, problematické a rychle se mastící pleti. Pokud je vaše pleť suchá, zralá, normální nebo citlivá, nezapomeňte ji před mrazem ochránit vhodným hydratačním nebo výživným krémem.

Pokračování 2 / 5

Lepší spánek

Dostatek dobrého nočního spánku je důležitý pro zdraví pokožky – snižuje výskyt kruhů pod očima a zanechává vaši pokožku zářící. V letních žárech řada lidí trpí nespavostí. Oproti tomu zimní chlad napodobuje přirozený pokles vnitřní teploty těla, která běžně přichází až asi dvě hodiny po usnutí. Proto většina vědců věří, že mírně chladná místnost na spaní přispívá ke kvalitnímu nočnímu odpočinku.

Pokračování 3 / 5

Žádné pytle pod očima

Znáte ty okamžiky, když se někdy v horkých letních dnech probudíte celá oteklá a místo očí máte jen tenké čárky. To by se vám v zimě stát nemělo. Samozřejmě ale jen v případě, že dodržujete zásadní pravidla, jako je dokonalé vyčištění pleti, důsledné odličování a dobrý pitný i spánkový režim. Chladné počasí totiž prokrvuje obličej a tělo, čímž eliminuje vznik otoků a zánětů očí a obličeje.

Pokračování 4 / 5

Omlazený obličej

Vzpomeňte si, jak se proberete, když si po ránu opláchnete obličej studenou vodou. Pokožka se na nějakou dobu vzpamatuje, stáhne se a je zářivá. Chladné počasí na ni funguje úplně stejným způsobem celý den. To je také důvod, proč kůži prospívá studená sprcha. Mimo jiné stáhne póry a zabraňuje nečistotám dostat se dovnitř. Horká voda má naopak tendenci vysušit vaši pokožku.

Pokračování 5 / 5

Přírodní růž

Cévy reagují na chladnější teploty a způsobují zčervenání pleti. Přes zimu tedy ušetříte za kosmetiku! Červenání pleti za pomoci mrazíku vám vytvoří růžolící tváře, takže můžete na pár měsíců odložit tvářenku a dopřát si luxus přirozeného vzhledu. Na make-up ale nezanevřete. Většinou obsahuje SPF faktor, takže vás chrání před ostrým sluníčkem, které vás může spálit i v zimních měsících, a navíc na vaší pleti vytvoří další ochrannou vrstvu před mrazem i nečistotami z ovzduší. V zimě by váš make-up měl být přitom výživnější než v létě, protože pokožka se snadněji vysušuje. Ideální make-upy jsou takové, které obsahují jako základ přírodní oleje, jako je například bambucké máslo.

Doporučujeme

Články odjinud