3 rady, jak se po padesátce zbavit suché pleti a vrásek na čele

3 rady, jak se po padesátce zbavit suché pleti a vrásek na čele

Matka příroda je neúprosná, takže na prohřešky, které jste si ke své pleti dovolovala ve třiceti letech, můžete rovnou zapomenout. Je na čase věnovat pokožce opravdu důkladnou péči. Co byste neměla zanedbat, když je vám víc než padesát let?

Pořiďte si pleťový olej

V období blížící se nebo už probíhající menopauzy klesá hladina hormonů, a to se projevuje na pleti tím, že je vysušená více, než bývala dříve, a tím pádem se tvoří více vrásek. Můžete mít také pocit, že je pleť tenká jako papír. Proto je důležité hlavně navrácení hydratace pokožce.

Lehké hydratační krémy vám už naprosto stačit nebudou. Vyměňte je za hutné a výživné a nebojte se rovnou vyzkoušet také pleťové oleje. Nanášejte je ale vždy na vlhkou pleť, aby byly schopny v pokožce uzavřít vodu a zároveň ji vyživovaly a hydratovaly.

Druhým extrémem je mastící se pleť. V tom případě hraje prim důkladné čištění, které zbaví pleť přebytečného mazu. Pleťový krém si pak vybírejte lehčí, ale s anti-age účinky. Vedle krému si dejte záležet i na tom, co používáte na pleť k odlíčení. Čisticí pěny a gely pokožku příliš vysušují. Volte raději čisticí mléka a emulze a kombinujte je s pleťovou vodou nebo tonikem.

Pokračování 2 / 3

Po padesátce musíte mít sérum

Pokud na poličce v koupelně ještě nemáte sérum a masku, rychle to napravte. Používání krému je sice nutnost, ale díky dalším dvěma produktům dáte pleti mnohem víc. Masku si dopřejte jednou až dvakrát za týden. Je dobré si z toho udělat příjemnou rutinu, například nedělní večer je k tomu jako stvořený. Vybírejte si masky vypínací a ty s antioxidačním efektem. Nebo můžete vyzkoušet masku s obsahem ženšenu, který je pro pleť pramenem mládí.

Sérum používejte na vyčištěnou pleť ráno i večer. Důkladně ho rozetřete a poté použijte krém nebo pleťový olej. Jaké si z toho nepřeberného množství vybrat? Investujte do rozjasňujících a hydratačních. Dobré je vybrat si takové, které obsahuje peptidy, ty skvěle účinkují v boji proti vráskám.

Pokračování 3 / 3

Co pomáhá proti pigmentovým skvrnám?

Pigmentové skvrny nejsou v každém případě záležitostí věku, ale s přibývajícími léty mohou přibývat i skvrny a padesátka je přesně tou dělicí čárou. Základem je chránit pleť před sluníčkem pomocí UV filtrů, to už víme každá. Pak můžete pleti pomoci nejrůznějšími séry a krémy, které mají na pleť bělicí účinek. Prim v tomto případě hraje pravidelnost!

Přinesly jsme vám tipy, jak o pleť pečovat, co je ale naopak tím největším hříchem? Největším hříchem po padesátce je chovat se jako ve třiceti, neudělat si na sebe čas, nevědět, jakou mám pleť, nemít informace o kosmetice, kterou na sebe dávám, neradovat se ze života a přestat se zajímat o péči o sebe.

Doporučujeme

Články odjinud