5 tipů, jak si zpříjemnit zimní milování

5 tipů, jak si zpříjemnit zimní milování

Většina žen potvrdí, že jednou z věcí, které jim dokážou pokazit prožitek z milování, nebo je od něj dokonce úplně odradit, je zima. Zatímco v létě je možné se oddávat sexu prakticky kdykoli a kdekoli, v zimních měsících si ho obvykle necháváme jen domů pod tlustou peřinu – a ani to nezaručí, že bude vše tak komfortní, jak bychom si představovaly.

Jak si tedy milování v zimě zpříjemnit, abychom vzpomínaly i na něco jiného než ledová chodila a drkotající zuby?

Příjemná atmosféra v ložnici

To, že by mělo být v místnosti, kde spíte, o několik stupňů chladněji než v ostatních pokojích, je známá věc. Pak vás tam ale milování v zimě nejspíš lákat nebude. Zkuste si tedy ložnici na večer vytopit, pomilovat se v příjemné teplotě a teprve poté radiátor zase ztlumit.

Hodně dvojic v zimě sází na teplé povlečení – podmínkou je ale především společná „manželská“ pokrývka. „Milovat se pod peřinou pro jednoho prostě nejde, vždycky někdy něco padá, ujíždí, vykukuje a ve výsledku to jen ruší. Ale od té doby, co jsme si koupili velkou společnou přikrývku přes obě postele, je problém vyřešený. Při milování je nám krásně teplo a usínáme častěji ve společném objetí,“ pochvaluje si třicetiletá Zuzana.

Možná je to trochu úsměvné, ale i staré dobré ohřívací láhve, jaké používaly naše babičky, mají něco do sebe. Zjistili to už i obchodníci a vyrábí se mnoho různých zahřívadel v moderních verzích. Je jen na vás, kam je do postele umístíte.

Více je někdy více aneb Proč se svlékat?

Při milování se obvykle partneři zcela svlékají, pokud nejde o „rychlovku“ na místech, kde by je mohl někdo přistihnout. Nikde ale přece není psáno, že je nahota nezbytná. A pokud je vám zima, proč se do ní nutit? Vhodně zvolené oblečení nebude při sexu vůbec překážet a může být i zajímavým zpestřením.

„Vzít si vytahané flanelové pyžamo asi není to pravé. Ale hezký saténový komplet už je o něčem jiném. Stačí rozepnout knoflíky a partner se dostane tam, kam potřebuje. A já se při tom neošívám zimou,“ radí osmadvacetiletá Šárka.

Oděv v posteli ostatně můžete povýšit i na součást nějaké erotické hry. Ostatně sexshopy prodávají řadu nejrůznějších kostýmů, které mají samozřejmě na správných místech otvory. Fantazii se meze nekladou. Jste-li velká „zmrzlina“, vezměte si do postele kozačky na jehlách! Vy oceníte teplo, partner vaši svůdnost.

Najděte si teplé místečko

Postel s teplou peřinou je jistota, ale zkuste se zamyslet, jestli doma nenajdete i další místo, kde by jste se příjemně zahřáli nejen samotným sexem. Co třeba huňatá předložka u krbu?

„Náš zlepšovák jsme objevili úplnou náhodou,“ vzpomíná šestadvacetiletá Anna. „Jednou jsem po vaření uklízela kuchyňskou linku. David přišel domů, popadl mě a bez varování posadil na indukční desku. Hrůzou jsem chtěla zařvat, protože jsem myslela, že bude horká od předchozího vaření. Naštěstí už ale byla jen velmi teplá – a já najednou zjistila, že je to vlastně moc příjemné.“

Stejně může posloužit i třeba horký vzduch z chladnoucí trouby. A často k povzbuzení stačí i placebo v podobě různých vizuálních podnětů, jako jsou zapálené svíčky nebo solná lampa.

Zahřejte se ve vodě

Koupelna a horká voda jsou v zimě zárukou, že ani nahá nebudete mrznout. Vodní radovánky si dopřává mnoho párů s velkou oblibou, a vědí proč. Ať máte vanu, nebo sprchový kout, v obou případech budete zaliti příjemným teplem. Je pravda, že asi budete muset být při hledání vhodné polohy vynalézaví a opatrní, ale nikdo přece neříká, že musí vždy dojít přímo k pohlavnímu styku. Společná horká voňavá koupel vás sblíží sama o sobě, stejně jako mazlení pod tekoucím proudem sprchy. Rozpařenému tělu pak ještě pár minut nebude zima ani poté, co se přesunete do ložnice.

„Jako zahřátí před usnutím ale horká sprcha nefunguje. Může to znít nelogicky, ale když mi má být před usnutím teplo, je potřeba se osprchovat naopak studenou,“ tvrdí čtyřicetiletá Dana. A má pravdu. Je to stejné, jako když odborníci v létě doporučují nepít ledové nápoje, ale naopak vlažné. Při pocitu horka se totiž tělo soustředí na ochlazování, kdežto při studených vjemech věnuje energii zahřívání.

Pokud si tedy večer před spaním dopřejete horkou sprchu, těsně po ní vám nejspíš bude příjemně. Brzy vás ale opět čekají pocity chladu a studené nohy.

Vyrazte do sauny

Kdy jindy chodit do sauny než na v zimě? Větší teplo nikde nezažijete. Veřejná sauna plná lidí samozřejmě není místo, kde byste se měli bez zábran oddávat sexu. Ale většina zařízení umožňuje privátní pronájem sauny na určitou dobu.

„Bohužel ani to není zárukou, že vás někdo nepřistihne. S přítelem jsme se na sebe jednou vrhli přímo v sauně. Když jsme byli v nejlepším, přišel najednou provozovatel sauny s tím, že nám zapomněl přinést kyblík s vonnou esencí, která se rozlévá na kameny. Když nás uviděl, beze slova kyblík postavil dovnitř a odešel. Bylo nám pak hrozně trapně, čekali jsme, že nám vynadá, a omluvili se mu. Mávl ale rukou, že nejsme první ani poslední, kdo tam tohle dělá,“ vypráví pětadvacetiletá Veronika.

Milovat se přímo ve finské sauně asi není úplně dobrý nápad, vzhledem k teplotě, jaká v ní panuje. Sex by tam byl podobný, jako kdybyste se tam snažili o běh sprintem. Vzájemné doteky a pohled na nahá těla vás ale jistě rozpálí a pak už můžete pokračovat na libovolném místě v zázemí sauny, třeba na lehátku v odpočívárně.

Sauny ale mají mnoho druhů, a třeba v bylinkových lapidáriích panuje příjemná teplota, při které se tělesné aktivity ve dvou rozhodně nemusíte bát. Mnoho provozovatelů saun dnes navíc přidává třeba i vířivku – a také v ní si můžete užít do sytosti.

Doporučujeme

Články odjinud