5 vegetariánských receptů, které si zamilují i masožravci

7. 2. 2018
5 vegetariánských receptů, které si zamilují i masožravci
Bezmasé večeře nejsou těžké, dobře zasytí a často pomáhají i při hubnutí. Tady je pět vegetariánských receptů, které potěší i zapřísáhlé masožravce.

Smetanové fleky se zelím

Fleky se zelím jsou tradičním rakouským jídlem, ideálním pro děti, ale zamilují si je i strávníci v Čechách. Fleky se připravují s oblibou na českých vesnicích, a to hned na několik způsobů, ale ty se zelím milují všichni. Navíc jsou ideální i v období Velikonoc, kdy přichází čas půstu. Recept na Smetanové fleky se zelím najdete zde.

Kapustová polévka

Růžičková kapusta je bezesporu královnou zimní zeleniny. Je ideální po období Vánoc, protože její konzumace zahání stres a navíc je ideální surovinou při hubnutí. Hodí se navíc nejen do polévek, ale také k masu. Kapustová polévka ale v zimě příjemně zahřeje a navíc uděláme i něco pro své zdraví. Recept na Kapustovou polévku najdete zde.

Tady najdete další tipy na lahodnou večeři nejen pro vegetariány.

Čočkové ragú

Večeře do třiceti minut? To je sen každé hospodyňky, který vám můžeme splnit. Čočkové ragú bez masa navíc můžete ozvláštnit i trochou té pikantnosti. Stačí do něj přidat lžičku čerstvě drceného římského kmínu nebo špetku kájenského pepře. Čočka je navíc jednou z nejzdravějších luštěnin. Po sójových bobech a konopí má třetí nejvyšší obsah bílkovin. Recept na Čočkové ragú najdete zde.

Jak zrychlit metabolismus: Pár tipů, které vám pomohou zhubnout

Hummus s grilovanými tortilami

Základní složky hummusu tvoří cizrna, tahini, citron a česnek. První pokrm, který připomínal hummus, se objevil ve 13. století v Egyptě. Ten nejstarší, který se našemu dnešnímu hummusu podobal nejvíce, se objevil až o šest století později. V té době ho ale konzumovali výhradně v Damašku. Výhodou tohoto pokrmu je, že do něj můžeme přidat i své oblíbené suroviny: rajčata, olivy nebo chilli. Recept na Hummus s grilovanými tortilami najdete zde.

Rajčatový koláč s ostrou hořčicí

Pálivé pokrmy jsou v zimě hodně oblíbené. Rajčatový koláč je hotový za pár minut, i když si vyrobíte vlastní těsto. Práci si ale můžete i ulehčit, když koupíte klasické pizzové nebo listové těsto. To samé platí i s hořčicí, my jsme zastánci vlastních výrobků, takže doporučujeme si udělat svoji vlastní. Výhodou koláče je navíc to, že si do něj můžete přidat i vlastní ingredience, klidně můžete přidat i trochu slaniny. Recept na Rajčatový koláč s ostrou hořčicí najdete zde.

Chuť jihu: Upečte si šťavnatý pomerančový koláč!

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

O peníze v tomto období můžete přijít velice snadno, zvláště v případě, že vaše útraty jsou čím dál větší. Investice nemáte úplně dobře promyšlené, o většinu svých úspor můžete přijít.…

Nejčtenější články