50 % žen si neumí správně obléci podprsenku! Jak je to možné? (odpovědi na vaše dotazy)

50 % žen si neumí správně obléci podprsenku! Jak je to možné? (odpovědi na vaše dotazy)

Nevíte si rady s výběrem vhodné podprsenky? Zajímá vás, jak změřit svou správnou velikost? Nevíte, jak má vypadat péče o prádlo? Na tyto i mnoho dalších otázek ohledně podprsenek vám odpoví odbornice Hana Nekolová z Poradny správných velikostí podprsenek v Bílé Labuti.

Jméno nebo přezdívka: Katty

Otázka: Dobrý den, velikost snad nosím dobrou, ale když delší dobu sedím, kostice mě strašně tlačí do žeber. Čím to je?

Odpověď: Dobrý den Kateřino, abyste se v podprsence cítila opravdu pohodlně i při sezení, je potřeba se při výběru podprsenky věnovat třem základním věcem a žádnou z nich neopomenout:

1. Správná velikost podprsenky (tu máte asi vybranou správně, jak píšete).

2. Správný střih podprsenky (např. nevyztužená, zmenšovací, vyztužená, s push-upem, uzavřené košíčky, poloviční košíčky, s kosticí, bez kostice, s vyšším, nižším či nízkým středovým dílem, atp.). Můžete znát svoji správnou velikost, ale pokud nebudete mít správný střih podprsenky pro Vaše ňadra, nebudete s podprsenkou spokojena.

3. Správné oblečení a nasazení podprsenky tak, aby podprsenka dobře seděla celý den. Budete se divit, jaký je rozdíl v tom, jestli je podprsenka dobře nasazena nebo není. Přesto nasazení podprsenky nevěnují ženy pozornost a mnoho z nich ani neví, jak podprsenku správně na těle upravit. V kabince často názorně předvádíme, jak se podprsenka správně nasazuje:

• První část oblékání, kdy paže vsuneme pod ramínka podprsenky a v nepatrném předklonu ji na zádech zapneme, zvládá každá žena bez problémů.

• Druhou část však většinou zapomínají udělat či o ní ani nevědí. Je potřeba opravdu celé ňadro vložit do košíčku podprsenky i z podpaží a pomoci si přitom rukou takto: Levou ruku shora zasuneme do pravého košíčku, uchopíme ňadro a vytáhneme jej lehce směrem šikmo nahoru, zároveň protitahem uchopíme spodní okraj košíčku za kostici. Výsledně Vám kostice musí zapadnout těsně pod ňadro a obkroužit ho. Tímto způsobem upravte také druhé ňadro. Kostice skutečně musí být těsně pod ňadrem a na těle. Tedy nikoliv ve vzduchu či 2 cm pod ňadry! V takovém případě Vás potom při sezení kostice tlačí do žeber.

• Třetí část je nastavení správné délky ramínek. Ramínka se nastavují až na konec, po té, co jsme si podprsenku dobře nasadily.

Zeptejte se také prostřednictvím následujícího formuláře!

Doporučujeme

Články odjinud