6 nejlepších kuchařek, které chcete najít pod stromečkem na Vánoce 2017

13. 12. 2017
Pokud rádi vaříte, kuchařek není nikdy dost. Přinášíme vám šest kousků, které udělají radost začátečníkům i pokročilým mistrům kuchařům či kuchařkám. A poradíme vám i s výběrem českých vín.

Nejbarevnější kuchařka od Kamu

Skvělá kuchařka pro vášnivé cestovatele a každého, kdo rád objeví něco nového a nebojí se experimentu. Najdete v ní plno autentických receptů, které autorka posbírala přímo od místních kuchařů a kuchařek, z vietnamské, mexické, čínské, korejské či peruánské kuchyně. Na této gastronomické cestě po světě bychom si nemohli přát lepší průvodkyni – Kamila Rundusová nejenže vařila snad na všech kontinentech, ale může se pochlubit i zkušenostmi u Jamieho Olivera v Londýně, z pražské michelinské La Degustation Boheme Bourgeoise nebo vlastním cestopisným dokumentárním seriálem o vaření pro Českou televizi.

Nejbarevnější kuchařka. Autor: Kamila Rundusová - Kamu . Tuto 460stránkovou kuchařku pořídíte za 990 korun.

Titulní stránky kuchařek si prohlédněte v galerii:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Naše hustý kaše

Kuchařka, která se hodí každý den. To, jak důležitá je správná snídaně, víme už dávno, David a Jana Borozidisovi vám však poradí, jak na ni. Naučí vás vařit kaše nasladko i nasladko, dietní i „divočejší“ a ze všech možných obilovin tak, aby si pochutnala celá rodina. Kaším tak třeba přijde na chuť i ten, komu dosud nejely, a dvě stě stran receptů vám zaručí, že se jich jen tak nepřejíte. Kuchařka je navíc vhodná i pro naprosté začátečníky v kuchyni.

Naše hustý kaše. Autoři: David Borozidis, Jana a Emílie Borozidu . K dostání za cca 300 korun.

Kulinárium

Šéfkuchaře předních nejen pražských restaurací, televizního moderátora a úspěšného autora Zdeňka Pohlreicha není příliš potřeba představovat. Podle Zdeňka Pohlreicha může vařit každý, stačí, když si osvojí základní principy, a pak už si prý může jenom hrát s tím, co matka příroda nabízí.

Co s vejci natvrdo? Vydlabejte je a naplňte pomazánkou! Skvělý tip nejen na Silvestra:

Kulinárium vám tedy slibuje, že vás nejen naučí 100 receptů, ale hlavně vás v 17 metodikách zasvětí do tajů vaření tak, abyste rozuměli tomu, co se vlastně na pánvi děje, a dokázali si poradit za všech okolností. Zkrátka z vás udělá kuchaře.

Kulinárium. Autor: Zdeněk Pohlreich. Kuchařku, která navíc díky Pohlreichovu osobitému stylu není žádnou nudnou učebnicí vaření, koupíte za 449 korun.

Sám doma a hladový

Trochu hipsterské, dost vtipné a hodně praktické. Tahle kuchařka je ideálním dárkem pro všechny muže, kteří se nechtějí obtěžovat se složitým vyvářením, ale zároveň vědí, že jenom o bagetách a párcích se přežít nedá. Recepty nejsou náročné ani časově ani na ingredience, jsou nápadité a zvládne je i kuchař amatér. Zábavně psanou knihu plnou tipů na snídaně, obědy, večeře i jídla „na druhý den“ pořídíte do čtyř stovek.

Sám doma a hladový. Autor: Matěj Pospíšil . Cena cca 400 Kč

Manželé v kuchyni

Manželé v kuchyni je víc než jenom kuchařka. Jiří a Marika Kučovi, autoři foodblogu Kitchen story, na ní pracovali celý rok a kromě receptů ze sezonních potravin kniha zachycuje i atmosféru jednotlivých okamžiků v životě této kreativní dvojice. Výsledek je překrásný - fotky plné nálady, milé příběhy a samozřejmě recepty. Ty jsou pro lepší orientaci označeny ikonkami jako bezlepkové, vegetariánské nebo bez laktózy. Zkrátka kuchařka, která vám dodá chuť nejen do vaření, ale i do života. Za 499 Kč ji seženete přímo na stránkách Manželů v kuchyni.

Manželé v kuchyni. Autoři: Jiří a Marika Kučovi. Cena 499 Kč

Průvodce nejlepšími víny České republiky

Tip na knihu z trochu jiného soudku určitě ocení každý, kdo shání dárek pro fajnšmekra. Výroční publikace časopisu WINE & DEGUSTATIONS přijde vhod profesionálům i zapáleným nadšencům, nabízí totiž nejen nezávislá hodnocení a tipy na nejlepší česká vína, vinařství a vinařské firmy, ale i poradí i třeba, do kterých pražských podniků na dobré víno zajít. Cena se pohybuje okolo 200 korun.

Průvodce nejlepšími víny České republiky je povinná četba pro každého odborníka na víno.

Levandule

Slíbili jsme 6 nejlepších kuchařek. A tady je jedna bonusová navíc. Není to přímo kluchařka, ale knížka o levanduli, kde mimo jiné najdete i recepty z této bylinky. Ano, levandule je totiž nejen okrasná trvalka, ale i bylinka. Přesvěčte se v krásné knize Levandule od Lenky Tréglové a Anity Ponešové. Na 112 stránkách se dozvíte vše, co nutně potřebujete vědět, abyste ji mohli pěstovat, inhalovat, vařit s ní a péct s ní, vyšívat s její pomocí a koupat se v ní.

Proč levandule? Tato bylina je jedinečná. Nic nevoní jako ona a ani ona se nesnaží vonět jako cokoliv jiného. Uklidňuje tělo i duši. Je však také náročná. Přimět ji, aby vykvetla v květináči, se (bez téhle knížky) povede jen zázrakem. A dostat z ní třeba takový esenciální olej, to vyžaduje pekelný žár a nebeskou trpělivost, tvrdí autorky. Ale zdá se, že vědí, jak na to.

Levandule od Lenky Tréglové a Anity Ponešové, cena 205 Kč .

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Za pár dnů začne ve vašem znamení hostovat přející Merkur. Jeho přítomnost vám dává velkou šanci, abyste na profesním poli zazářili. Vedete si ve všem přímo skvěle a ve své profesi můžete…

Nejčtenější články