Nejbarevnější kuchařka od Kamu

Nejbarevnější kuchařka od Kamu

Naše hustý kaše
Kulinárium
Manželé v kuchyni
Sám doma a hladový
7
Fotogalerie

6 nejlepších kuchařek, které chcete najít pod stromečkem na Vánoce 2017

Pokud rádi vaříte, kuchařek není nikdy dost. Přinášíme vám šest kousků, které udělají radost začátečníkům i pokročilým mistrům kuchařům či kuchařkám. A poradíme vám i s výběrem českých vín.

Nejbarevnější kuchařka od Kamu

Skvělá kuchařka pro vášnivé cestovatele a každého, kdo rád objeví něco nového a nebojí se experimentu. Najdete v ní plno autentických receptů, které autorka posbírala přímo od místních kuchařů a kuchařek, z vietnamské, mexické, čínské, korejské či peruánské kuchyně. Na této gastronomické cestě po světě bychom si nemohli přát lepší průvodkyni – Kamila Rundusová nejenže vařila snad na všech kontinentech, ale může se pochlubit i zkušenostmi u Jamieho Olivera v Londýně, z pražské michelinské La Degustation Boheme Bourgeoise nebo vlastním cestopisným dokumentárním seriálem o vaření pro Českou televizi.

Nejbarevnější kuchařka. Autor: Kamila Rundusová - Kamu . Tuto 460stránkovou kuchařku pořídíte za 990 korun.

Titulní stránky kuchařek si prohlédněte v galerii:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Naše hustý kaše

Kuchařka, která se hodí každý den. To, jak důležitá je správná snídaně, víme už dávno, David a Jana Borozidisovi vám však poradí, jak na ni. Naučí vás vařit kaše nasladko i nasladko, dietní i „divočejší“ a ze všech možných obilovin tak, aby si pochutnala celá rodina. Kaším tak třeba přijde na chuť i ten, komu dosud nejely, a dvě stě stran receptů vám zaručí, že se jich jen tak nepřejíte. Kuchařka je navíc vhodná i pro naprosté začátečníky v kuchyni.

Naše hustý kaše. Autoři: David Borozidis, Jana a Emílie Borozidu . K dostání za cca 300 korun.

Kulinárium

Šéfkuchaře předních nejen pražských restaurací, televizního moderátora a úspěšného autora Zdeňka Pohlreicha není příliš potřeba představovat. Podle Zdeňka Pohlreicha může vařit každý, stačí, když si osvojí základní principy, a pak už si prý může jenom hrát s tím, co matka příroda nabízí.

Co s vejci natvrdo? Vydlabejte je a naplňte pomazánkou! Skvělý tip nejen na Silvestra:

Kulinárium vám tedy slibuje, že vás nejen naučí 100 receptů, ale hlavně vás v 17 metodikách zasvětí do tajů vaření tak, abyste rozuměli tomu, co se vlastně na pánvi děje, a dokázali si poradit za všech okolností. Zkrátka z vás udělá kuchaře.

Kulinárium. Autor: Zdeněk Pohlreich. Kuchařku, která navíc díky Pohlreichovu osobitému stylu není žádnou nudnou učebnicí vaření, koupíte za 449 korun.

Sám doma a hladový

Trochu hipsterské, dost vtipné a hodně praktické. Tahle kuchařka je ideálním dárkem pro všechny muže, kteří se nechtějí obtěžovat se složitým vyvářením, ale zároveň vědí, že jenom o bagetách a párcích se přežít nedá. Recepty nejsou náročné ani časově ani na ingredience, jsou nápadité a zvládne je i kuchař amatér. Zábavně psanou knihu plnou tipů na snídaně, obědy, večeře i jídla „na druhý den“ pořídíte do čtyř stovek.

Sám doma a hladový. Autor: Matěj Pospíšil . Cena cca 400 Kč

Manželé v kuchyni

Manželé v kuchyni je víc než jenom kuchařka. Jiří a Marika Kučovi, autoři foodblogu Kitchen story, na ní pracovali celý rok a kromě receptů ze sezonních potravin kniha zachycuje i atmosféru jednotlivých okamžiků v životě této kreativní dvojice. Výsledek je překrásný - fotky plné nálady, milé příběhy a samozřejmě recepty. Ty jsou pro lepší orientaci označeny ikonkami jako bezlepkové, vegetariánské nebo bez laktózy. Zkrátka kuchařka, která vám dodá chuť nejen do vaření, ale i do života. Za 499 Kč ji seženete přímo na stránkách Manželů v kuchyni.

Manželé v kuchyni. Autoři: Jiří a Marika Kučovi. Cena 499 Kč

Průvodce nejlepšími víny České republiky

Tip na knihu z trochu jiného soudku určitě ocení každý, kdo shání dárek pro fajnšmekra. Výroční publikace časopisu WINE & DEGUSTATIONS přijde vhod profesionálům i zapáleným nadšencům, nabízí totiž nejen nezávislá hodnocení a tipy na nejlepší česká vína, vinařství a vinařské firmy, ale i poradí i třeba, do kterých pražských podniků na dobré víno zajít. Cena se pohybuje okolo 200 korun.

Průvodce nejlepšími víny České republiky je povinná četba pro každého odborníka na víno.

Levandule

Slíbili jsme 6 nejlepších kuchařek. A tady je jedna bonusová navíc. Není to přímo kluchařka, ale knížka o levanduli, kde mimo jiné najdete i recepty z této bylinky. Ano, levandule je totiž nejen okrasná trvalka, ale i bylinka. Přesvěčte se v krásné knize Levandule od Lenky Tréglové a Anity Ponešové. Na 112 stránkách se dozvíte vše, co nutně potřebujete vědět, abyste ji mohli pěstovat, inhalovat, vařit s ní a péct s ní, vyšívat s její pomocí a koupat se v ní.

Proč levandule? Tato bylina je jedinečná. Nic nevoní jako ona a ani ona se nesnaží vonět jako cokoliv jiného. Uklidňuje tělo i duši. Je však také náročná. Přimět ji, aby vykvetla v květináči, se (bez téhle knížky) povede jen zázrakem. A dostat z ní třeba takový esenciální olej, to vyžaduje pekelný žár a nebeskou trpělivost, tvrdí autorky. Ale zdá se, že vědí, jak na to.

Levandule od Lenky Tréglové a Anity Ponešové, cena 205 Kč .

Doporučujeme

Články odjinud