Týden do Vánoc a vy šílíte? 5 tipů, jak se zklidnit a poslední adventní týden si užít

6 komentářů

Elynor
17. prosince • 17:16

Mírně nervózní teda jsem, ale to je z pracovních důvodů. Že nestihnu do vánoc všechno. 8-S Ale tak co už, zastřelí mě? Nejspíš ne. A i kdyby, tak pak už mi to bude jedno... O:-) Blbé je, že to stejně musím udělat a kdy to budu dělat? Správně, když bych mohla mít volno, páč jsou svátky. Takže zase - už kolikátý rok - z těch vánoc mám kulové. Holt osud. :-l

Mata69
17. prosince • 13:07

Vánoční trhy s davy lidí mne neoslovují taky. Asi tři roky zpět jsme byly s kámoškama na vánočních trzích v Brně - bylo to jedné kámošky narozeninové přání, tak jsme vyrazily. To bylo bezva, ale zcela jistě to je dané lidmi, s kterými jsem tam byla. Lidí jak psů tam bylo taky, ale v tom Brně se to do těch třech náměstí tak nějak rozprostře, tak to je vcelku fajn.
Vánoční trhy na Staromáku jsem zažila taky a víckrát děkuji, nechci. Přeplácaný obří strom, lidi nahačmaní na sobě, předražený svařák. To fakt ne, v tom kouzlo nevidím.
Vloni jsem se nechala ukecat na zájezd na vánoční trhy do Norimberku, celá natěšená jsem absolvovala 5 hodin v autobuse (ó hrůzo!, pak zase zpět), abych následně byla zklamaná. Samozřejmě tam bylo taky lidí mraky, výzdoba mi nepřišla kdoví co úchvatného (všichni horovali o německé nádherné vánoční výzdobě) a ve všech stáncích měli naprosto stejný prefabrikovaný svařák (který tu v lahvi koupíte v Lidlu) a naprosto stejné bratwursty v housce. To v tom Brně jsme aspoň chodili stánek od stánku, a zkoušely, kde mají nejlepší svařák.
Nakonec asi nejlépe asi u mne vyjdou vánoční trhy v Hradci Králové na Masarykáči, malé, bez návalu lidí ;-)

Mata69
17. prosince • 12:59

Poněkud mi jde na nervy to podsouvání, že by jako někdo měl být týden před vánoci na nervy, že by měl někdo šílet z předvánočního úklidu, z vánočního nakupování, ze shánění dárků...Všude se to hemží reportážemi i články na tohle téma, že asi aby si i ten nešílící člověk řekl, jestli není divnej, když nešílí? Každýho věc jak to pojme, já nevidím důvod z toho nějak vyšilovat, tudíž mne i takové rady míjejí.

Rambíša
17. prosince • 11:36

Nechce se mi šílet z Vánoc,ani se mi to ještě nikdy nepodařilo. Dobré skutky dělám denně,svařáků jsem se za mlada napila ažaž,nyní alkohol nepiju - nedělá mi to dobře už léta.Jmelí si kupuji,kdopak by mi ho asi dal,když je zakázáno ho trhat (u nás ani nikde neroste). Na trhy jsem nechodila nikdy,je to snůška předražených volovin,tlačenic,hluku a smradu.Pohodu mám už pátým rokem každý den (co jsem v důchodu),tu si užívám a vzít si nenechám!!!

Noral
17. prosince • 10:36

Co to je za nadpis?Proč by měl někdo šílet ze tří dnů svátků?Nepřeháníme to někdy trochu ?

Elynor
17. prosince • 8:45

Na ty trhy do Prahy nejezděte. Tedy jestli se nechcete mačkat v davu, kterým se skoro nedá projít, riskovat, že vás někdo zleje svařákem, neslyšet vlastního slova kvůli hukotu hovoru těch ostatních a nahlas puštěným koledám. A to nemluvím o tom, že všechno je tam sprostě předražené. Za dvě deci svařáku nevalné chuti chtějí 60 - 80,- Kč. Občerstvení násobně dražší než kdyby šel člověk normálně do restaurace. A 90% stánků, které neprodávají jídlo a svařák, prodává pouťové klumpy mizivé hodnoty estetické i jiné. Najít na pražských trzích stánek s něčím rozumným je to pověstné hledání jehly v kupce sena. A atmosféra... no. Ale tak asi se to lidem líbí, že je tam tak narváno. Osobně to nechápu. Trhy kdekoli jinde mimo Prahu, v jiných českých městech, jsou podstatně lepší a komornější. To bych naopak jela na trh kamkoli jinam než na Staromák. :hm

Doporučujeme

Články odjinud