7 důvodů proč si pořídit vanu do kufru auta

7 důvodů proč si pořídit vanu do kufru auta

Asi každý z nás dává do kufru občas věci s potenciálem nadobro znehodnotit interiér vozidla. Třeba taková rozbitá láhev od limonády po sobě zanechá pořádný svinčík. Co ale teprve rozlitá plechovka od barvy nebo laku? Stačí okamžik a už se nikdy nezbavíte skvrn a špatných vzpomínek.

Mít zašpiněnou podlážku kufru ale nutně není osudem každého majitele auta. Ti chytřejší totiž katastrofám zabrání už předem – pořízením vany do kufru, která udrží interiér za všech okolností čistý. Když se totiž ve vaně něco rozlije, tekutina nepřekročí okraje vany; stačí vanu vyjmout a opláchnout.

Že vám to jako argument nestačí? Tak se podívejme na 7 různých dobrých důvodů, proč je vana do kufru neocenitelným pomocníkem.

1) Mazlík v pohodě a kufr taky

Vana v kufru připomíná trochu psí pelíšek, proč tam mazlíkovi rovnou místo na odpočinek při cestách nezařídit? Pohodlná deka, oblíbená hračka a je vystaráno. Chlupáč bude cestovat v pohodlí, a pokud náhodou dojde k nějaké nehodě, chvilkově se znečistí jen vana, nikoliv podlážka, ze které se už vůně psí moči dostává těžko. A navíc omezíte všudypřítomné chlupy v interiéru vozu.

2) Raz dva tři – a je vyčištěno

Čištění zaneřáděné podlážky je neuvěřitelná otrava a téměř nikdy už nevede k absolutní čistotě. S vanou jde ale velmi dobře manipulovat (zejména pokud zvolíte lehkou a odolnou plastovo-gumovou variantu), stačí ji jen vytáhnout, nečistoty odstranit, vanu omýt a nechat oschnout.

Celý proces čištění kufru zabere naprosté minimum času a námahy.

3) Už žádné klouzání

Investice do vany s protiskluzovou úpravou povrchu se vyplatí. Právě nestabilita nákladu totiž patří k nejčastějším příčinám nehod, vedoucích k znečištění kufru. S protiskluzem nic takového nehrozí. Náklad rozhodně nebude přejíždět ze strany na stranu v každé zákrutě.

bigstock-The-Big-Black-Empty-Trunk-Of-S-268830715.jpg

4) Vykupte klidně celý supermarket

Bojíte se v obchodě nakoupit více skleněných lahví, protože nevěříte, že v kufru vydrží bez úhony? S vanou se nemusíte o nic strachovat. Přinejhorším se vám víno smíchá na povrchu vany s pivem, nikdy už ale ne na podlážce.

5) Správná vana, žádné praskliny

Z hlediska materiálu je nejlepší zvolit plastovo-gumovou vanu. Ta v sobě kombinuje lehkost plastu, ohebnost gumy a nemá tendenci praskat jako některé plastové vany. Ideální volba.

6) Cesty za dobrodružstvím

Vyrážíte v létě rádi na vodu nebo na sjezdovky v zimě? Pokaždé máte kufr plný vlhkého sportovního náčiní a oblečení? S vanou to není žádný problém. Vyražte za zážitky, kdykoliv se vám zlíbí, a neřešte nějakou tu louži v kufru.

7) Profesionálové ji ocení

Instalatéři a opraváři všeho druhu potřebují, aby jejich auto zvládlo nápor někdy trochu zaneřáděného nářadí a pracovního oblečení. Díky vaně mohou svoje auto používat, aniž by každou chvíli museli čistit kufr.

A tak by šlo pokračovat ještě mnohem déle, potřeba to ale nejspíš není. Už z těchto sedmi bodů jde totiž jasně vidět, jak praktickým pomocníkem může taková vana být. Stačí vybrat tu pasující pro zrovna váš kufr a zbavit se starostí.

Doporučujeme

Články odjinud