7 nejlepších pochoutek z jablek! Zkuste nejlepší koláče či pudink

16. 10. 2016
7 nejlepších pochoutek z jablek! Zkuste nejlepší koláče či pudink
Nejchutnější a nejvoňavější jablka sklízíme až s pravým podzimem. Upečte z nich koláče, které spolehlivě zažehnají splín a rozradostní první studené deštivé dny.

Kořeněný jablečný koláč

forma o o 22 cm příprava: 95 minut

900 g jablek, 100 g másla, 30 g moučkového cukru, 2 pevná jablka, citronová šťáva, 100 g celozrnné hladké mouky, 70 g jemných ovesných vloček, 40 g nasekaných ořechů, 1 lžičky prášku do pečiva, 1 lžičky jedlé sody, sůl, 200 g třtinového cukru + 1 lžíce mletá skořice, zázvor, muškátový oříšek a hřebíček, 1 velké vejce, 60 ml slunečnicového oleje

Jablka nakrájejte na tenké plátky. Nechte zkaramelizovat se 2 lžícemi másla a moučkovým cukrem. Duste, dokud se nerozvaří na pyré. Troubu zapněte na 160 °C a máslem vymažte dortovou formu. Pevná jablka nakrájejte na tenké měsíčky. Zakápněte citronem a trochou vody. Prosejte mouku s vločkami, ořechy, práškem do pečiva, sodou, solí, cukrem a kořením. Uprostřed udělejte důlek, přidejte vejce, olej a pyré a zadělejte těsto. To nalijte do formy. Pečte asi 30 minut, dokud není střed na povrchu pevný. Na koláč narovnejte jablka, poklaďte šupinkami ze zbylého másla,posypte cukrem a pečte 30–35 minut dozlatova.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Nedorozumění, které visí ve vzduchu, by mohlo mít dalekosáhlé důsledky, které nedokážete jen tak vymazat ze svého života. Zkuste se se svým známým domluvit na tom, co je pro vás v současné…

Nejčtenější články