Nejen v letním vedru přijde k chuti pořádně orosený půllitr. A k lahodnému moku to chce něco dobrého na zub. Zkuste i doma vykouzlit pořádně říznou či šťavnatou chuťovku.
Přinášíme vám sedm receptů, které báječně doplní pivo. A nejen to. Pivo je i součástí přípravy těchto pokrmů. Nevěříte? I cibulové kroužky lze do té ideální chuťové polohy dotáhnout černým pivem.
Cibulové kroužky

Velice známé cibulové kroužky, smažené, přitom lehké, potěší každého. Nejenže je můžete zapít pivem, ale dip i jejich těstíčko jsou pivem inspirované!
Pečený bůček

Každý z nás si někdy zaslouží pořádný kus masa. V poslední době je o pečený bůček velký zájem, možná i díky tomu, že se lidi konečně přestali bát tuku a rádi si dopřejí kousek lahodného masa.
Buřty na pivě

Typický recept, který snad dělal už každý z nás. Jednoduché a levné jídlo, které nás překvapí svojí nahořklou pivní chutí a krásně se hodí na zahradní party a grilování.
Pivní sýr

Ke kousku krajíce chleba nebo jiného pečiva se hodí pivní sýr, který se jednoduše vyrábí a ještě lépe roztírá. S kouskem cibule a tuplákem piva bude chutnat nejlépe!
Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Pivní těsto se dá použít na cokoliv, pokud máte rádi ryby, zkuste recept od Viléma Vrabce, známého českého autora několika kuchařek. K rybě se jako příloha hodí brambory, jak pečené tak i smažené – třeba ve formě hranolek.
Vinná klobása na pivě

Vinná klobása je další klasika z naší české kuchyně. Její příprava je jednoduchá a rychlá. Místo obvyklého pečení můžete klobásy zapéct v pivním nálevu a podávat s bramborovou kaší a černým pivem.
Pivní preclíky, housky, rohlíky

A jako takový zákusek všichni ocení pivní pečivo s kmínem nebo solí. I když si jej můžete koupit v pekárně, vůni právě upečených rohlíků, housek nebo preclíků se nic nevyrovná.