7 věcí, které byste měla vědět o sexu během menstruace

7 věcí, které byste měla vědět o sexu během menstruace

Sex v období menstruace je věc, o které se příliš nemluví, přesto je ale v partnerském životě celkem běžná. Je tedy milování během periody vhodné, nebo ne? A jaká jsou rizika?

Sex versus PMS

Orgasmus může zmírnit křeče a PMS symptomy. Při orgasmu se uvolňují endorfiny, které mohou mít příznivý vliv na běžné příznaky PMS, jako je stres. U některých žen dokonce sex během periody může pomoct od bolestivých křečí provázejících menstruaci, a to v závislosti na síle a intenzitě vyvrcholení. Vaginální orgasmus má v tomto případě daleko větší efekt než stimulace klitorisu.

Pokračování 2 / 7

Menstruační krev je pro penis 100% neškodná

I v dnešní době stále někteří lidé věří, že menstruační krev je nečistá a obsahuje infekce, které by se mohly rozšířit, pokud se s ní člověk dostane do kontaktu. Jednoduše řečeno – není to pravda. Menstruační krev je pouze směs zdravé krve a tkání, takže nemůže nikomu ublížit. Samozřejmě v případě, pokud netrpíte nějakou pohlavní nemocí.

Pokračování 3 / 7

Orgasmus může urychlit uvolňování menstruační krve

Sex během periody může být tak trochu chaotický, ale možná jste zaregistrovala, že po něm odchází víc krve, než jste očekávala, a to i tehdy, pokud zrovna krvácíte jen slabě. Je to proto, že orgasmické stahy zvyšují rychlost vylučování krve, což v důsledku může snížit délku trvání menstruace. Takže je to vlastně výhra, nemyslíte?

Pokračování 4 / 7

Téměř třetina lidí má sex během menstruace

Jen proto, že se o tom nemluví, neznamená, že to nikdo nedělá! Výzkumy ukázaly, že 30 % sexuálně aktivních lidí má sex během periody – a spousta žen zaznamenává v tomto čase v měsíci i větší vzrušivost. Ženské tělo je také mnohem citlivější, což vede ke zvýšení potěšení. Takže pokud po sexu během menstruace toužíte víc než obvykle, nejste sama.

Pokračování 5 / 7

Ano, můžete otěhotnět

Ženy s pravidelným 28denním cyklem většinou nemívají ovulaci během periody, a tudíž je méně pravděpodobné, že by mohly otěhotnět. Není to ale stoprocentní antikoncepce a trocha krve vás rozhodně nedělá neporazitelnou.

Existuje spousta případů, kdy k ovulaci došlo ve dnech kolem menstruace, a protože spermie mohou žít až sedm dní, je vlastně možné v tomto období otěhotnět.

Pokračování 6 / 7

Nevěřte mýtu

Ano, je to nesmysl, ale proč ho nezmínit. V pověsti, která pochází z dob středověku, se říkalo, že děti se zrzavou barvou vlasů jsou výsledkem páření během menstruace – menstruační krev jim měla obarvit vlasy na červeno. Tohle je samozřejmě totální nesmysl.

Pokračování 7 / 7

Nemusíte to dělat

Sex během menstruace je vaše osobní volba a ne každé ženě to vyhovuje. Nikdy byste se neměla cítit pod tlakem a vyhovět muži v tomto období jen proto, že on po tom touží, pokud se na milování necítíte. Jestliže váš partner nemůže počkat těch pár dní, zvažte, jestli vám za to stojí.

Doporučujeme

Články odjinud